• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 13 °C

“Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam"

06.11.2016 16:26
“Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam"
Trabzon'da, "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" yürüyüşü organize edilecek.

Trabzon'da, "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" yürüyüşü organize edilecek.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, fiziksel aktivitenin, kas ve eklemleri kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlandığı belirtildi.

Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisinin fiziksel aktivite olduğu vurgulanan açıklamada, fiziksel hareketsizliğin, dünyada ölüme neden olan risk faktörleri açısından dördüncü sırada bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, hareketsizlik yüzünden her yıl 3,2 milyon insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "Yeterince hareketli olmayan insanlar, tüm nedenlere dayalı mortalite açısından yüzde 20-30 arası daha yüksek risk altındadır. Fiziksel aktivite ile koroner kalp hastalığı, inme ve diyabet riskinin azaltılması arasında direkt bir ilişki vardır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Fiziksel aktivite yetersizliğinin en çok yüksek gelirli ülkelerde görüldüğü anımsatılan açıklamada, bazı orta gelirli ülkelerde de özellikle kadınlar arasında çok yüksek seviyeler olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından 2011'de yapılan, Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre, Türkiye genelinde kadınların yüzde 87'sinin, erkeklerin ise yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığının belirlendiği vurgulanarak, bu durumun hareketsiz yaşam tarzının ülke için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koyduğu ifade edildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda yarın saat 09.00'da Vali Yücel Yavuz himayesinde, Ayasofya Sahil Kavşağı'ndan başlamak üzere "#hergün10binadım" temalı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, yürüyüşe vatandaşlar davet edildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim