• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

PARKİNSON HASTALARI BEYİN PİLİ İLE ŞİFA BULUYOR

24.12.2015 14:38
PARKİNSON HASTALARI BEYİN PİLİ İLE ŞİFA BULUYOR
PARKİNSON HASTALARI BEYİN PİLİ İLE ŞİFA BULUYOR

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Erdoğan, "Parkinson hastalığı ve hareket bozukluğu cerrahisinde son 20 yıldaki en büyük gelişme, halk arasında 'beyin pili' olarak bilinen nörostimulatör uygulamalarıyla yaşanmıştır" dedi. 
Parkinson hastalığı tedavisi için yapılan beyin pili ameliyatları Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştiriliyor. Hastane'de her ay ortalama 4 parkinson hastasına beyin pili takılıyor. Prof. Dr. Ali Savaş'ın öncülüğünde Beyin ve Sinir Cerrahisi doktorlarının tamamının katılımıyla gerçekleştirilen ameliyatlarda yüzde 90'ın üzerinde başarı sağlanıyor.

AYDA 4 HASTAYA ŞİFA ARANIYOR
Parkinson Hastalığı sinir sisteminin ilerleyici, fonksiyon bozukluklarıyla seyreden dejeneratif bir hastalık olarak tanımlanıyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 10 bin kişinin yakalandığı ve ilaçla tedavinin mümkün olduğu hastalıkta en son ve yanıt veren tedavi yöntemi beyne pil takılması. Beyin Pili ameliyatları TÖÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde 1 yıldır yapılıyor. Hastanın ameliyat öncesi rutin tetkikleri ve psikiyatri, nöroloji konsültasyonları tamamlandıktan sonra Perşembe ve Cuma günleri iki ayrı seans şeklinde sistematik bir şekilde yapılan ameliyatlarla ayda 4 hastaya şifa aranıyor.

PARKİNSONDA ÇARE BEYİN PİLİ
TÖÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan, "Parkinson hastalığı ve hareket bozukluğu cerrahisindeki son 20 yıldaki en büyük gelişme, halk arasında 'beyin pili' olarak bilinen nörostimulatör uygulamalarıyla yaşanmıştır. Beyin nörostimulatörleri, Parkinson hastalığı, tremor (esansiyel, multiplesclerosis vb.), distoni (istemsiz kasılma) gibi özellikle istem dışı hareket bozukluğu olan hastalarda kullanılan yüksek teknolojik ve yüksek maliyetli sistemlerdir. Ameliyattan sonra hastalar çoğu zaman ilaçlarını tam olarak kesmezler, ancak ilaçların dozu azaltılabilir" diye konuştu.

YÜZDE 90 BAŞARI
Prof. Dr. Erdoğan, "Operasyonlarda hastanemizin başarı oranı yüzde 90 oranında olup, ABD'deki merkezlerle kıyaslayabiliriz. Hatta komplikasyon oranlarımız bu merkezlerden daha düşük olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kaydetti.
Ameliyatlar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Savaş öncülüğünde gerçekleştiriliyor. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Eternity
09 Şubat 2016 Salı 06:35
Aliaazkam-anformatio
Aliaazkam-anformation found, problem solved, thanks!
188.143.234.155
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim