• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 15 °C

NİDAİ KÖROĞLU TORUL’UN 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

06.04.2015 13:17
NİDAİ KÖROĞLU TORUL’UN 1 YILI DEĞERLENDİRDİ
Torul Belediye Başkanı Nidai KÖROĞLU göreve geldiği 7 Nisan 2014 tarihinden bugüne ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

bugununnnn-(1)-015.jpg

Belediye başkanlığı görevine geldiği 7 Nisan tarihinden itibaren 365 günü geride bıraktığını belirten Köroğlu, göreve başladığından beri durmadan hizmet ettiklerini ve halkın yüksek yaşam standartlarında bir hayat yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

 

“ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”

Çalışmalara ilçe merkezimizde başladıklarını belirten Köroğlu, “Eski, pislik yuvasına dönmüş wc’leri yıktık. Yerine ise seçim döneminde söz verdiğimiz gibi kadınlarımızın yöresel ürünlerini satmaları için kapalı Pazar alanı yaptık. Yine Pazar yerinde bulunan binayı yıkarak Pazar alanını genişlettik. Aslan yattığı yerden belli olur dedik, belediye önümüzü resmi bir kuruma giriş görünümünü verdik” dedi.

 

“BELEDİYEMİZE YENİ ARAÇLAR TEMİN ETTİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin seçim döneminde söz verdiği gibi desteğini ilk günden itibaren gördüklerini ifade eden Köroğlu, “Belediyemizin büyük eksikliği olan araç bölümüne Vidanjör alarak bu alanda ki çalışmalarımıza başladık. Belediyemize yeni bir çöp kamyonu kazandırırken tüm otobüslerimizi kullanışlı hale getirdik ve İBB’den hibe bir otobüsü daha ilçe halkımıza kazandırdık. Kelkit Belediyesinden aldığımız aracı Zabıta Amirliğimizin hizmetine sunduk. Son olarak Gümüşhane Belediye başkanımız sayın Ercan Çimen’in katkılarıyla makam aracımızı değiştirdik” diye belirtti.

 

 “ MAHALLE HALKIMIZA ULAŞIMI DAHA KOLAY HALE GETİRDİK”

Köroğlu belediyenin yapmış olduğu ulaşım hizmetleri hakkında, “Bahçecik mahallesi ile başlayan yol genişletme ve stabilize çalışmaları halen daha devam ederken, Soğuksu mahallesinde bulunan vatandaşlarımızın talebi ile yaklaşık bir ay içerisinde yaptığımız çalışmalar sayesinde vatandaşlarımıza yeni bir yol kazandırdık. Aynı şekilde Kaledibi mahallesi Yarlar mevkiinde yeni bir yol çalışması yaparak burada yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin önüne kadar yol götürdük. Bu süre içerisinde mahallelerimizin tamamında yol genişletme ve stabilize çalışmaları gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

Köroğlu sözlerine şöyle devam etti:

Kısa bir süre önce yaya köprüleri ile ilgili bir çalışma yaptık. Özellikle Artvin’e giderek burada bizzat yapılan yaya köprülerini yerinde inceledim. İlçemizde ki trafik sorununu çözmek için bu yaya köprülerinden iki tane ilçemize getirmeye karar verdik. Önceliğimiz Pazar yerine geçiş olacak. Burada özellikle yaz vaktinde nüfus artışından kaynaklanan trafik yoğunluğunu halkımızın kısa bir sürede gerçekleştireceği Merkez mahallesinden Pazar yerine geçişi kolaylaştıracağız.”

  

“HARŞİT ÇAYINI TEMİZLEMEK EN BÜYÜK ARTILARIMIZDAN BİRİ OLDU”

Göreve geldiklerinde yaptıkları ilk işlerden birinin Harşit Çayını temizletmek, set haline getirmek ve ışıklandırma çalışmalarının yapılması olduğunu belirten Köroğlu, “Bu çalışma ilçe halkımız tarafından oldukça ilgi ve takdir ile karşılandı. İnşallah ilerleyen zamanlarda DSİ tarafından yapılacak çalışmalar ile Harşit Çayını set halinde güzel bir görünüme sahip olmasını sağlayacağız. Bunun yanı sıra tüm su depolarımızı temizleyerek sağlıklı bir konuma kavuşturduk” diye belirtti.

 

 “TURİZMDE ÖNEMLİ BİR ADIM ATACAĞIZ”

Turizm konusunda önceliklerinin ilçeyi Turizm Kapsamında ki ilçelerden biri haline getirmek olduğunu bildiren Köroğlu, “Turizm konusunda seçim zamanında verdiğimiz bir söz vardı. Tarihi Torul kalemizi turizme kazandırmak için çalışmalarımıza başlayacağız. İlçemizde turizme yönelik önemli adımlar atacağız” dedi.

 

“MAHALLE MEZARLIKLARINI TEMİZLETTİRDİK, DÜZENE KAVUŞTURDUK”

Tuğrulbey mahallesi ve Çamlıca mahallesinde bulunan mezarlıkların duvar çalışmalarını yaparak düzenlemelerini gerçekleştirildiğini belirten Köroğlu. Tuğrulbey mahallesinde ki aile mezarlığının güzel bir hal aldığını ifade etti.

 

 

“ÇOCUK VE AİLE PARKLARIMIZI YAPIYORUZ”

Ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alanların kısıtlı olmasının İlçenin önemli eksiklerinden olduğunu aktaran Köroğlu, “Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Merkez Mahallesine bir park çalışmamız oldu şimdide Kaledibi mahallesinde ilçenin bu zamana kadar ki en modern park ve oturma alanını inşa ediyoruz. Yakın zamanda bu çalışmamızda sona erecek ve halkımızın hizmetine açılacak” şeklinde konuştu.

 

“RAMAZAN ÇADIRINI ZEKAİ ARAZ ORTAKLIĞINDA HİZMETE SUNDUK”

Geçtiğimiz ramazan ayında iş adamı Zekai Arazın destekleri ile birlikte Namık Kemal İlköğretim Okulu bahçesine Ramazan çadırı kurduklarını belirten Köroğlu, “Halkımız ile iç içe birlikte olarak hem iftar açtık hem sıkıntılarını dinledik” dedi.

 

“CENNET DERE YOLUNDA Kİ ISLAHI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Cennet dere yolunda yapılan stabilize çalışma ile birlikte halkın sosyal yaşam alanının biraz daha genişletildiğini dile getiren Köroğlu, Yürüyüş yollarını daha kullanışlı hale getirdiklerini duvar yapım çalışmaları yaptıklarını belirtti.

 

“TOKİ DUVARLARINI YAPTIK, DERE MAHALLESİ MEZARLIĞINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”

TOKİ bölgesine duvar çalışmaları yaptıklarını aktaran Köroğlu, “Yağmur ve kardan dolayı doğabilecek heyelanları bu sayede önlemiş olduk. Halkımıza bu bölgede daha güvenilir yol geçiş güzergâhı sağladık. Dere mahallesinde bulunan mezarlığın duvar çalışmalarını yaparak aile mezarlığı görünümüne kavuşturduk” diye konuştu.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERDİK, GURBETİ HAFİFLETTİK”

Sosyal medyada ve internet ortamında gerek belediyeyi gerek İLçeyi sosyal hale getirdiklerini bildiren Köroğlu, “Gurbette yaşayan vatandaşlarımıza ilçemizde yaptığımız çalışmaları sosyal medya aracılığı ile gösterdik. Eleştiri, öneri ve isteklerini bizimle paylaşabilecekleri alanlar kurduk. İnternet sitemizi yeniledik, daha kaliteli hizmet vermeye başladık.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KARAR YARINA KALDI04 Ekim 2016 Salı 16:12
  • TORUL’A BİR DE BURDAN BAKIN!30 Ağustos 2016 Salı 15:03
  • Torul'da bir hayal daha gerçek oluyor04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:07
  • Torul’a yeni itfaiye aracı28 Nisan 2016 Perşembe 15:16
  • TARİHİ TORUL KÖPRÜSÜNDE RESTORASYON BAŞLADI26 Nisan 2016 Salı 17:14
  • Torul’da köy muhtarları ile toplantı18 Nisan 2016 Pazartesi 18:21
  • Torul Kaymakamlığından boya sandığı jesti18 Nisan 2016 Pazartesi 18:17
  • Kaymakam Kafkas’tan Köy Ziyareti15 Nisan 2016 Cuma 15:21
  • Torul’da Polis haftasında öğrencilere hediye takdimi08 Nisan 2016 Cuma 18:11
  • Torul da Orman Haftası Nedeniyle Ağaç Dikimi Yapıldı30 Mart 2016 Çarşamba 16:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim