• BIST 9679.8
  • Altın 2489.35
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4467
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 15 °C

MUSLU’NUN HEDEFİ OLİMPİYATLAR

18.06.2015 18:08
MUSLU’NUN HEDEFİ OLİMPİYATLAR
Başarılı atletizm sporcusu Gümüşhaneli Ercan Muslu gazetemize yaptığı açıklamada Türkiye’yi olimpiyatlarda başarıyla temsil etmek istediğini belirtti.

Muslu, Portekiz’de düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası öncesinde Gümüşhane’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muslu’nun gerçekleştirdiği ziyaretlerin detayları gazetemize yaptığı açıklamalar sonucunda ortaya çıktı.

Muslu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’u ziyaretinde antrenörlük konusunu gündeme getirdiğini, bu durumun ise Vali Yavuz tarafından olumlu karşılandığını ifade etti.  Muslu, yakın zamanda Gümüşhane Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nde Atletizm antrenörü olarak çalışmalara başlayabileceğinin sözünü Vali Yavuz’dan aldığını belirterek, “Bizde antrenör olarak Gümüşhane’mize, sevdiğimiz ile geliriz ve burada Ercan Muslu’dan daha iyi sporcular yetiştirip, hem Gümüşhane’mizi hem Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil ederiz. Milli Kampın tamamlanmasıyla Portekiz’de Avrupa Şampiyonasında yarışacağız, hazırlıklarımız daha sonra Erzurum’da devam edecek. Hedefimiz olimpiyatlar, inşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Gümüşhane’de Atletizm Kulübü

Gümüşhane’de atletizm kulübü kurulması noktasında Vali Yavuz ve İl Özel İdaresi Başkanı Şerif Bayraktar ile yaptığı görüşmelerde olumlu sonuçlar aldığını ifade eden Muslu, “        Kendilerinin de kulüp kuralım, Gümüşhane adına yarışın şeklinde söylemleri olmuştu. Ben zaten kulüp dışında ferdi müsabakalarda Gümüşhane adına yarışıyorum, inşallah Gümüşhane’mizi de kulüp olarak da en iyi şekilde temsil edeceğimizi inanıyoruz. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Yavuz’un, kulüp olarak desteklerinin devam edeceğini belirten Muslu, “ Şu anda benim kulübüm Batman Petrol Spor kulübümden ayrılıp, Gümüşhane ilimizin adına kulüp kurulup yarışacağımızı söylediler. Ben zaten kulüp dışında ferdi müsabakalarda Gümüşhane adına yarışıyorum. Gümüşhane’mizi temsil ediyorum, bundan da mutluluk duyuyorum. İnşallah kulüp olarak da Gümüşhane’ye geliriz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“Tartan Pistinin Olmaması Kaybımız”

Gümüşhane’de  tartan pistinin olmamasını büyük bir kayıp olarak nitelendiren Muslu, şu ifadelere yer verdi;

 “Tartan pistinin olmamasından dolayı genelde mecburi olarak yolda, dağlarda koşuyoruz. Tartan pistimiz olduğu zaman Gümüşhane’nin çocuklarına, gelecek nesillere çok iyi bir antrenman alanı, spor alanı olacağına inanıyorum. Çok güzel başarılar kazanacağımıza inanıyorum. İnşallah yakın bir zamanda Gümüşhane’ye tartan pisti yapılır. Tabi kulübün kurulmasıyla daha iyi şeylerin olacağına inanıyoruz”

“Gümüşhanespor’un Sahası Risk Barındırıyor”

Gümüşhanespor’un sahasının kare şekline sahip olduğunu hatırlatan Muslu, bu durumun sporcu sağlığına zararlı olduğunu ifade ederek, “Orada antrenman yapmak sakatlık yaşama bakımından çok riskli. Pistlerin yuvarlak şekilde olması gerekiyor, genellikle bu da tempo antrenmanlarında sporcunun rahat dönebilmesi ve daha iyi derece ile çıkması için gerekli olan bir pist. Gümüşhane’nin stadyumunun kare olduğu için sakatlık riski çok yüksek, hem de şekli itibari ile antrenman yapmaya çok uygun değil. İster istemez bu durum derecede de etki yapıyor” dedi.

“Gümüşhane’nin Avantajları da Var”

Gümüşhane’de Tartan pistinin olmamasını üzülerek karşıladığını yineleyen Muslu, “Gümüşhane’de birçok dağ parkuru ve spora uygun arazilerin fazlaca olması Gümüşhane de spor yapanlara ister istemez dayanıklılık kazandırıyor. Bizim için en önemli noktalardan bir tanesi de dayanıklılık kazanmak. Gümüşhane’de dağlık bölge çok fazla onun için çoğu zamanda antrenmanlarımızı mezire yolunda, eski Gümüşhane eski şehir tarafında yapıyoruz.  O konuda da avantajlarımızda var” şeklinde sözlerini tamamladı.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim