• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

MEVSİME GÖRE KİLO OLMAZ

11.03.2016 17:26
MEVSİME GÖRE KİLO OLMAZ
MEVSİME GÖRE KİLO OLMAZ

Uzmanlara danışılmadan uygulanan şok diyetler ve kullanılan zayıflama ilaçları, sindirim problemleri, kalp-damar hastalıkları ve depresyona varan sorunlara davetiye çıkarıyor. Uzmanlar, ideal kiloda olmanın mevsimi olmadığını ifade ediyor. 
İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, “Kontrolsüz ilaç kullanımı vitamin- mineral eksiklikleri, sindirim problemleri, kalp damar hastalıkları gibi bir çok sağlık sorununa yol açabilmektedir. Zayıflama ilaçları doktor kontrolü olmadan asla kullanılmamalıdır. Hızlı kilo verme isteği ile yapılan ağır egzersizler, sonrasında devam ettirilemediği için kilo alımı kaçınılmaz olmaktadır” dedi.
Diyetisyen Fatma Baysal, bireye özgü olmayan ve sadece kilo verme amaçlı yapılan çok düşük kalorili diyetlerin kişide engellenemez yeme atakları yaşatabildiğine dikkati çekerek, “Bu davranış kronikleştiğinde sürekli kilo alıp verme sonucu ‘Yo Yo Sendromu” dediğimiz rahatsızlığa yol açıyor. Kısa sürede hızlı kilo verme isteği kişileri sosyal yaşantıdan uzaklaştırarak depresyona sokuyor. Bu stres zayıflama üzerine olumsuz etki yapmaktadır. Stres anında vücudumuzda değişiklikler oluşmaya başlar. Stres, hormonlar üzerine etki ederek kilo artışı ve kilo kaybı şeklinde sonuçlar doğurabilir” dedi.
Stresin yemek yeme düzenini olumsuz etkilediğini kaydeden Baysal, “Strese bağlı olarak yaşanan duygusal boşluklar kimi zaman yemek yiyerek dolduruluyor. Sonuçta kişinin sevdiği şeyleri tüketmesi anlık mutluluklar yaşatıyor. Ancak uzun vadede pişmanlık ve yemeğe bağlı hissedilen vicdan azabı, stresi pekiştirerek depresif bir ruh durumuna neden olabilir. Zayıflama stresi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak vücudumuzu yoruyor” diye konuştu.
Diyetisyen Fatma Baysal, şunları söyledi:
“Zayıf olmak yerine ideal kiloda sağlıklı olmak hedeflenmelidir. Kilo verme süreci insanı sadece fizyolojik değil psikolojik olarak da olumlu etkilemeli ve insan ömrünün tüm sürecine yayılacak alışkanlıklar oluşturabilmelidir. İdeal kiloda olmanın mevsimi yoktur. Vücudumuz hayatımızın her günü sağlıklı olmayı hak ediyor. Bilinçsiz ilaç kullanmayın, bilinçsiz diyet yapmayın, sağlıklı beslenin”.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim