• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

“KONUŞMAYLA İCRAAT OLMAZ”

30.06.2015 17:40
“KONUŞMAYLA İCRAAT OLMAZ”
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Gümüşhane Temsilcisi Kemal Emiroğlu, “Bu ilin turizmle kalkınacağını düşünenler, turizm elçisi olan bir takımı ve takımlarını hiçbir şekilde sahiplenmedi.”

“Küme düşmeye sevinenler oldu”

Emiroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, yıllardır voleybol camiasının içinde olduğunu, birinci ligde bir takımın bulunması hayali kurduğunu belirterek, “7 yıl birinci ligde mücadele eden bir takımımız vardı. Ancak Gümüşhane kısır döngü içerisinde. Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol Takımının birinci ligden düşmesine sevinenler oldu. Böyle bir zihniyetin var olduğu ilde küme düşmemek mümkün değil. İkinci lige çıkabilecek olan Gümüşhane Gençlerbirliği Bayan Voleybol Takımı da üçüncü lige düştü” dedi.

“Esnaf elimizden tutmadı”

“Bu ilde 75 voleybol takımı var. Bunun 26’sı Kelkit ilçemizde. Üniversite liginde de takımımız var ama tüm maçlara güç koşullar altında katılıyoruz. Bu ile yıllardır grup müsabakalarını getirmeme rağmen hiçbir esnafımız elimizden tutmadı. Kimse kusura bakmasın, isteseydim bu sezon dört grup müsabakasını Gümüşhane’ye getirirdim. Ancak hiç kimse mevcut takımlarımıza sahip çıkmadı, elimizden tutan olmadı.”

“Boşuna masal anlatıyorlar”

Gümüşhane’nin kabuğunu kırmasında turizmin çok önemli olduğuna işaret eden Emiroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlimizde turizm sadece söylemlerde kalıyor. Kimse boşuna masal anlatmasın. En büyük turizm elçisi spordur, takımlardır. Bu ile gelen takımları hepimiz çok iyi biliyoruz. Bundan daha iyi turizm elçisi olamaz. Birinci ligde voleybol takımımız olunca herkes sahiplendi. Küme düşünce kimse sahip çıkmıyor. Trabzon voleybol takımı birinci lige çıkarken biz ikinci lige düştük. Bu ilin belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler neredeler, küme düşünce ortada kimse yok.”

“Hakkımı helal etmiyorum”

“Bir çocuğunuza emek verirsiniz ve emeğinizin karşılığını alamadığında üzülür, aldığın da ise sen de mutlu olursun toplum da. Siyasi kimliğim olmasına rağmen spora siyaset karıştırmadım. Birileri takıma siyasi kimlik kazandırmaya çalışıyor. Oyun kurallarını bilmeyenler gelip bize voleybol oyun kurallarını anlatmaya çalıyorlar. Bu ilin voleybol takımını 1. Lig’den, 2. Lig’e düşmeyecek takımı düşürüyorsan, bugün de bu takıma sahip olmuyorsanız size hakkımı helal etmiyorum.”

“Kendi hakkımızı savunamaz hale geldik”

“Gözlemci oldum ki hakkımızı savunalım diye ama biz bu ilin hakkını savunurken kendi hakkımızı savunamaz hale geldik. Bu ilde esnaf sanatkarlar odası başkanı ne iş yapıyor? Ben burada esnafa para kazandıracağım ama esnaf bana bir tane bile reklam vermeyecek. Havanda su dövme işini bıraksınlar artık. Ticaret ve Sanayi Odası’nın hangi takıma faydası oldu? Konuşmayla icraat olmaz, hizmetle icraat olur.”

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim