• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 12 °C

KİŞİYE ÖZEL GÜLÜŞ TASARLANACAK

24.12.2015 14:43
KİŞİYE ÖZEL GÜLÜŞ TASARLANACAK
Dijital Smile Dizayn uygulaması ile yüzün ve gülme hattının şekli ile hastanın istekleri ve karakterine göre dişlere sanal ortamda istenilen formlar verilecek.

Her geçen gün farklı bir teknolojinin geliştiği diş hekimliğinde hastaların beklentisine en doğru şekilde cevap vermek daha da kolaylaştı. Digital Smile Dizayn-DSD isimli dental teknoloji ile daha tedaviye başlamadan, tedavi sonrası görüntüler hastaya gösterilebiliyor. Son yıllarda gelişen dental teknoloji ile birlikte hastaların beklentilerinin de değiştiğini ve mükemmele ulaşma yolunun artık daha kolay olduğunu söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Julide Özen, Dijital Smile Dizayn (DSD) ile hastalara standart diş hekimliğinin ötesinde hizmet sunulabildiğinin altını çizdi.
OLASI BİTİM FOTOĞRAFLARI VE VİDEOLAR İZLENEBİLECEK
Bireylerin olası bitim fotoğraflarını ve videolarını izleyebildiği bir yöntem olan Digital Smile Dizayn hakkında bilgi veren Prof. Dr. Julide Özen, “Dijital gülme dizaynı, dişlerinin görünümünden memnun olmayıp estetik gülüş beklentisi olan ya da protez ihtiyacı bulunan bireylerin olası bitim fotoğraflarını ve videolarını izleyebildiği bir yöntemdir. Bu yöntemle, kişilerin yan ve ön profil fotoğrafları ile gülüş fotoğrafları alınarak, konuşma esnasındaki dişlerin görünürlüğünün olduğu videolar da eklenip işleme başlanır. Alınan fotoğrafların yüksek çözünürlükte ve aynı açıda olmasına dikkat edilir. Bireyin alınan fotoğrafları ve videoları bilgisayara aktarıldıktan sonra, yüzün ve gülme hattının şekline ve hastanın istekleri ile karekterine göre değerlendirilerek dişlere sanal ortamda istenilen formlar verilir. Elde edilen dizayndan tekrardan fotoğraflar ve videolar alınarak dişlerin olası bitim hali dinamik bir şekilde görülmüş olur. Böylelikle hasta ve hekim, gülüşün ve dişlerin son durumunu statikten dinamiğe geçerek daha net bir şekilde görebilir” diye konuştu.
Prof. Dr. Özen, hekimlerin aynı zamanda son şekillenen model ve fotoğraflar üzerinden diş eti düzenlemelerine veya ortodontik tedaviye gerek olup olmadığına karar verebileceklerini söyleyerek, istenilen diş eti düzenlemeleri yapıldıktan sonra hastanında fikirleri doğrultusunda kişiye özel gülüş tasarımları yapılabileceğini ifade etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim