• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 10 °C

Kış aylarında su ile şifa bulun

06.12.2016 16:39
Kış aylarında su ile şifa bulun
TBV Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, vücudun kış aylarında gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlardan biri de su olduğunu belirtti.

TBV Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, vücudun kış aylarında gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlardan biri de su olduğunu belirtti.

  Kış aylarında su ile şifa bulun

Türk Böbrek Vakfı'ndan (TBV) yapılan yazılı açıklamada, yaz aylarında sıcak hava ve harcanan enerjiyle doğru orantılı olarak artan su tüketiminin, kış aylarında büyük oranda düşüş gösterdiği ve bu düşüşün kimi zaman bir günde tüketilmesi gereken su miktarının yarısından daha az olabildiği ifade edildi.

TBV Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, soğuk günlerde istenilmese de günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerekliliğine işaret ederek, su tüketimini kolaylaştırmak ve ihtiyacı karşılamak için ıhlamur, ada çayı, kuşburnu çayı ve açık çay gibi içeceklerin tercih edilebileceğini vurguladı.

 

Kışın da yazın tüketilen miktarda su tüketilmesi gerek

"Soğuk havalarla birlikte düşen metabolizma hızı, su tüketimine olan isteği azaltır. Oysa vücudumuzun soğuk havalarda gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlardan biri de sudur. Bu yüzden kışın da yazın tüketilen miktarda su tüketmek son derece önemlidir. Yeterli su tüketimi ile vücutta oluşan toksinlerin atılması, gribal enfeksiyon ve zararlı virüslerden korunulması, vücut fonksiyonlarının yeterli çalışması, metabolizma dengesinin sağlanması, vücuttaki pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesi mümkün olur."

Gökçen Efe Aydın, gece boyunca uyuyan metabolizmayı uyandırmak için güne bir bardak su ile başlanabileceğini ifade ederek, "Böbrek sağlığının koruması için sıvı tüketimi hayati önem taşıyor. Azalan su tüketimine karşı atılacak bir diğer adım ise fiziksel aktiviteyi artırmaktır. Artan fiziksel aktivite vücudun su ihtiyacını artıracak ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Böbrek hastalıklarında kışın da su içmek aynı derecede önemli"

TBV Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilal Görçin de böbrek hastalıklarında kışın da su içmenin aynı derecede önem taşıdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle böbrek yetmezliği olan hastaların fonksiyon gören böbrek hücreleri azaldığı için kalan hücreler üzerine daha fazla iş düşer. Bir diğer ifadeyle, daha az hücre ile daha fazla zararlı maddeyi vücuttan uzaklaştırmak gerekir. Bu nedenle böbreğe gelen kan dolayısı ile sıvıyı artırmak için ağızdan yeterli sıvı alınmalıdır. Hava sıcak değil diye suyu az içmemeli, yeterli sıvı alımına dikkatli bir şekilde özen gösterilmelidir."

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim