• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

“KANSERE KARŞI DUYARLI OLUN”

27.12.2015 13:02
“KANSERE KARŞI DUYARLI OLUN”
Gümüşhane Halk sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Muhammet Özdemir, vatandaşları akciğer kanserine karşı duyarlı olmaları için bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada, vatandaşların akciğer kanserine karşı duyarlılıklarını sağlamak amacıyla Toplum Sağlığı Merkezi önünde stant açıklarını belirterek, “Standımızda hem vatandaşları bilgilendiriyoruz hem de akciğer kanseri ile ilgili olarak hazırladığımız el broşürleri dağıtıyoruz” dedi.

Bilgilendirme stantlarını kanser haftası dolayısıyla Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde, Gümüşhane Üniversitesi’nde, son olarak da kendi kurumları önünde açtıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

“Stantlarımızda vatandaşa karbon monoksit testi de uyguluyoruz. Gerekli görüldüğünde uzmanlara yönlendiriyoruz. Sağlık Bakanlığı, ‘Akciğer Kanseri Haftası’ dolayısıyla akciğer maketi gönderdi. Biz de hem maketle hem de broşürlerle halkı bilinçlendirmek için stantlarımızı açtık ve bugün son standımız olacak. Hafta süresince vatandaşlarımızı akciğer kanseri konusunda hem bilinçlendirdik hem de neler yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulunduk.”

Toplum Sağlığı Merkezi önünde açılan stanttı ziyaret eden Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Çimen’e ayrıca karbon monoksit testi yapıldı. Yapılan test sonunda Başkan Çimen’in sağlığının iyi olduğu belirtildi.

Alime Çelik

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim