• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 15 °C

Kaleci Akınay Taraftarların Gözdesi

31.10.2016 10:02
Kaleci Akınay Taraftarların Gözdesi
Spor Toto 1. Lig Kırmızı Grupta ligin zirvesinde yer alan Gümüşhanespor’un kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, yaptığı kritik kurtarışlarla birlikte taraftarların da gözdesi oldu.

Spor Toto 1. Lig Kırmızı Grupta ligin zirvesinde yer alan Gümüşhanespor’un kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, yaptığı kritik kurtarışlarla birlikte taraftarların da gözdesi oldu. Kalesinde sekiz karşılaşmada sadece 2 gol yiyen Akınay, takım arkadaşları ile birlikte sağlanan başarıyı sürdüreceklerini söyledi.

 Sekiz karşılaşmaya da ilk onbirde başlayan başarılı eldiven toplamda 720 dakika oynayarak maçların hepsinde de kalesinde yer aldı.  

Futbol yaşamına Siirt’te başlayan Akınay, gazetemize yaptığı açıklamada, “Kalecilik kariyerime Fenerbahçe Futbol Okulunda devam ettim. İlk kalecilik lisansım Denizlispor’da çıktı ve profesyonel kariyerime burada başladım. Denizlispor’dan sonra Fenerbahçe’nin A2 takımına transfer oldum. Altı sezon burada görev aldım. Aykut Kocaman ile çalışma fırsatım oldu ve bir sene de A takım ile çalıştım. Altı senenin ardından Samsunspor’a transfer oldum” dedi.

“Gümüşhane spor Bana Sahip Çıktı”

Akınay, “Samsunspor’da sadece sekiz maça çıkabildim, o sezon da maalesef ciddi bir sakatlık geçirdim. Sezon sonu Gümüşhanespor beni transfer etmek istedi. Gümüşhanespor Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar’a ve teknik ekibe çok teşekkür ediyorum, bana sahip çıktılar. Burada gerçekten çok mutluyum. İyi işler yaptığımı düşünüyorum” diye konuştu.

İlk zamanlar forvet olmak istediğini dile getiren genç eldiven, “Abimin telkinleri ile kaleciliği seçtim. Babam da amatör olarak kalecilik yaptı. O bölgenin oyuncusu olmaktan hiç de pişman olmadım, bazen iyi ki kaleci olmuşum diyorum. Üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kalecinin Lider Olması Gerekiyor”

Akınay, “Ligimizde kalesinde en az gol gören kaleci unvanını taşımak gerçekten onur verici.  Takım olarak çok iyi defans yapıyoruz. Kalecinin lider olması gerekiyor.  Maç sırasında hep arkadaşlarım ile iletişim halindeyiz. Bu da daha iyi pozisyon almamızı sağlıyor. Takımın az hata yapması ve benim de kalemde sadece iki gol yemem bana ayrı bir özgüven getirdi. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. ” diye konuştu.

Türkiye’de en beğendiği kalecilerin Bursaspor’un kaleci Harun Tekin ve Osmanlısporun kalecisi Zydrunas Karcemarskas olduğunu söyleyen Akınay, yurt dışında Mönchengladbach kalecisi Yann Sommer’u takip ettiğini sözlerine ekledi.

Akınay daha sonra şunları kaydetti:

“Geçen seneki final maçında çok iyi oynadık ama şanssızlık yaşadık. İnşallah bu sene direk bir üst lige çıkarız. Hedefimiz belli, takımımız her geçen gün iyiye gidiyor. İnşallah şampiyon olarak bir üst lige çıkarız. Hocalarımız da bizlerle ilgileniyor, bizlere güzel destekler veriyor.  Gümüşhanesporu çok seviyorum. Takıma ve şehre çok alıştım. İnşallah güzel günler bizi bekliyor.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim