• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 14 °C

Kabuğu meyvesinden daha faydalı

06.12.2016 16:52
Kabuğu meyvesinden daha faydalı
Nar, sağlığa sayısız faydasıyla bilinen mucizevi bir meyvedir. Yıllardır sağlıklı bir yaşam sürmek ve hastalıklara çare olması için nar meyvesi tüketilmektedir. Peki, narın meyvesi kadar kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Nar, sağlığa sayısız faydasıyla bilinen mucizevi bir meyvedir. Yıllardır sağlıklı bir yaşam sürmek ve hastalıklara çare olması için nar meyvesi tüketilmektedir. Peki, narın meyvesi kadar kabuğunun da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Çin’ de yapılan araştırmalara göre nar kabuğundaki antioksidanın,  içindeki meyvesinden daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Biz de bu sebeple nar kabuğunun faydalarını sizler için araştırıp derledik.

C vitamininin sağlığımız için oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Birçoğumuz vitaminleri ilaç şeklinde almaya çalışıyoruz. Yapay yollara başvurarak hem paranızı,  hem de sağlığınızı tehlikeye atmak yerine nar kabuğundan faydalanabilirsiniz. Nar kabuğu C vitamini açısından oldukça zengindir ve C vitamini eksikliğinizi büyük ölçüde tamamlar. Kış aylarında,  boğaz ağrısı ve öksürükten birçoğumuz şikâyet ederiz. Nar kabuğu bu tür şikâyetlerimizin de önüne geçiyor. Tek yapmanız gereken nar kabuklarını kurutup,  toz kıvamına getirdikten sonra suyla karıştırıp gargara yapmak.

Nar kabuğu,  güneşin zararlı ışınlarından korunma konusunda da etkili bir araçtır. Yapılan araştırmalara göre nar kabuğunun özünde bulunan bir maddenin cilt kanserine de iyi geldiği öne sürülmüştür. Vücudumuz birçok zararlı atık madde bulundurmaktadır. Bu zararlı maddeleri vücudumuzdan hızla uzaklaştırmak için,  nar kabuğundaki antioksidan bize büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Uzmanlar,  nar kabuğu suyunun içilerek tüketildiğinde yemek borusu, cilt, pankreas, meme ve prostat kanserine karşı koruyucu etki gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca şeker hastalarına ve kolesterol hastalarına da iyi geldiği söyleniyor.

İşte sizlere faydalarını saymakla bitiremediğimiz nar kabuğu suyunun hazırlanışı

Nar kabuğu suyu için, önceden kurutmuş olduğunuz 3-4 adet nar kabuğu yeterli olacaktır. 

Nar kabuğu suyunu hazırlamak için öncelikle nar kabuklarını kurutun. Kabukların iç kısmında yer alan beyaz kısmı mümkün olduğunca temizlemeye çalışın. Kaynamış suyun içerisine kuruttuğunuz nar kabuklarını atarak 10 dakika kaynatın. Bu suyu her gün belli aralıklarla tüketebilirsiniz.

 

 Her hangi bir yan etki görüldüğünde doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin…

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim