• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 15 °C

İMPLANT UYGULAMASI BAŞLADI

08.11.2016 17:59
İMPLANT UYGULAMASI BAŞLADI
Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Nisan 2016 tarihinden itibaren İMPLANT yapılmaya başlandı.

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Nisan 2016 tarihinden itibaren İMPLANT yapılmaya başlandı.
Konu ile ilgili detaylı bir açıklamada bulunan Gümüşhane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimlerinden Periodontoloji Uzmanı Dr. Malike Aslan Kehribar, İmplantın herhangi bir nedenle kaybedilmiş olan dişlerin yerine fonksiyon ve estetiği sağlamak için koyulan yapay diş kökü olduğunu söyledi.
İmplantın, bir şeyi ekmek, dikmek anlamında kullanılan Latince bir kelime olduğunu ifade eden Kehribar, şunları kaydetti:
“Diş hekimliğinde kullanımı “dental implant”tır. Dental dişle ilgili demektir. Dental implantlarda kullanılan metal “titanyum”dur. Titanyum biyo uyumluluğu (doku dostu) yüksek bir materyaldir. 20 yaş ve üzeri sistemik durumu implant cerrahisine uygun hastalarda uygulanır. Dişsizlik şikayetiyle Merkezimize başvuran hastalarımızı klinik (ağız içi) ve radyografik olarak muayene ediyoruz. Sonrasında yapılacak olan protezin planlamasına geçiyor ve ihtiyaç duyulan implant sayısını aşağı yukarı belirleyerek hastayı bilgilendiriyoruz. Bu aşamadan sonra,  İmplant uygulanıp, sonrasında osseointegrasyon (kemikle kaynaşma) süreci başlar ve bu süre ortalama 3-4 ay kadar sürer. Bu sürenin sonunda protez aşamasına geçilir. Bu aşamada ise ölçü alma, prova ve protezin teslimi yapılarak tedavi ve süreç tamamlanmış olur.”
İmplant’ın özen, sabır ve uzun süren bir Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti olduğunu da kaydeden Kehribar, hastalarda implant öncesi ve sonrasındaki farkı gördüklerinde yaşadıkları mutluluğa vesile olan hekimleri de fevkaladesiyle memnun ettiğini belirterek,” İmplant uygulaması devam eden ve ya tamamlanan hastalardan şu ana kadar olumsuz bir geri dönüş almadık, hatta bir çoğunun tedavileri devam ederken beraberlerinde implant ihtiyacı olan yakınlarını teşvik ederek birlikte geldiklerini de gözlemledik” dedi.
Periodontoloji Uzmanı Dt. Malike ASLAN KEHRİBAR ayrıca, şuana kadar hastane tarafından alınan 80 adet implanttan 50 sinin başarıyla hastalara uygulandığını, Osseointegrasyon (kemiğe kaynaşma) süreci tamamlanan hastaların protezlerinin yapılmaya başlandığını, Bu implantların bir kısmının tamamlandığını bir kısmının da devem ettiğini de sözlerine ekledi.
Merkez Başhekimi Dr. Yunus Yalçın ise, ”Toplumun gereksinimleri ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sürdürdüğümüz Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerini daha etkin bir şekilde artırarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunmanın gayreti ve çabası içinde olacağız” dedi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim