• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 17 °C

İLGİ ÇOK, ZAMAN YOK

16.07.2015 17:00
İLGİ ÇOK, ZAMAN YOK
Karate Antrenörü Hasan Basri Karakoç, “Düzenli bir spor saatim olmadığı için sporcu yetiştiremiyorum. Kısacası sıkıntılar olduğu sürece ve antrenman süresi kısa olduğu sürece sporcu yetişmesi zor.”

Karakoç, gazetemize yaptığı açıklamada 2015 yılı müsabakalarına yetişkin sporcu olmadığı için katılamayacaklarını ifade etti. Karakoç, antrenman saatlerinin müsait olmadığını bu nedenle de öğrenci yetiştiremediğini dile getirdi. Karakoç, “Bu yıl da Erzurum Palandöken’de şampiyona vardı, sporcu olmadığı için gitmedik. Yine Trabzon ve Giresun’da müsabakalar vardı gidemedik. Nedeni ise çalışma saatleri ve devamlılık olmadığı için sporcu yetiştirmeye yeterli değil” dedi.

Birçok müsabaka gördüm

24 yıllık karate antrenörü olduğuna anımsatan Karakoç, “Birçok karate şampiyonasına gittim. Hala daha antrenmanlara devam etmekteyim. 1991 yılında kadroya geçtim. Birçok müsabakalar ve şampiyonalar gördüm ve bu güne kadar da antrenör olarak halen daha devam etmekteyim. Bugün ise karate çalışmalarını yeni öğrencilerimizle devam ediyorum. Pazartesi, Çarşamba, Perşembe günleri bir fiil devam ediyor. Saatleri ise 16. 00 ve 17.00 arasında antrenmanlar var” diye konuştu.

İlk kadroyu ben almıştım

1986 ve 1987’de milli takıma girdiğini belirten Karakoç, “Hem milli sporcu hem de antrenör olunca, Türkiye’de ilk kadroyu ben aldım. Devlet kadrosunda bu yıl içerisinde kadro almıştım. 1987’de Ankara’da Selim Sırrı Spor Salonunda komite üçüncülük madalyası aldım” dedi.

Beş yüze yakın sporcu yetiştiriyordum

Kaç kişi yetiştirdiğini tam olarak hatırlamadığını söyleyen Karakoç, “Yetiştirdiğim sporcularda şu an Gümüşhane’de olanları biliyorum. Çeşitli mesleklerde hayatlarına devam ediyorlar. Yılda en az beş yüze yakın sporcu yetiştiriyordum. Genelde memur çocukları oldukları için gelip gidiyorlar bu sporcular elimizde kalmıyor” şeklinde konuştu.

İki altın, bir gümüş madalya kazandık

“21-23 Şubat 2014 de Anadolu Yıldızları 2. F grubu karate müsabakalarına katıldık. Trabzon Karadeniz Bölge Şampiyonasında 12-13 yaş grubu sporcularla Trabzon’un Of ilçesinde Karadeniz Şampiyonası yapıldı. Bu şampiyonaya yaklaşık olarak 125 sporcu katıldı. Bu sporcuların 123’ü diğer illerden 2 sporcu Gümüşhane’den benim yetiştirdiğim sporculardı. Alirıza Karagüzel ve Ömer Ceylan. Bu iki sporcuyla iki altın madalya ve bir gümüş madalyayla buraya döndük. Drece yapan çocuklar 15 gün sonra milli takım kampına Antalya’ya çağrıldı. Miniklerin milli takımı olmadığı için oraya onurlandırılmak için çağrıldılar ki karate sporuna devam etmeleri amaçlanmıştı.”

Müsabakalara katılmak için yeşil kemer gerekli

“Toplamda 12 sporcum var ve bu sporcuların çoğu müsabakalara katılamıyor. Yani bir karatecinin maça gidecek seviyeye gelmesi için yeşil kuşağa gelmesi gerekiyor. Bu seviyede olması içinde en az 16 ay gerekli. Federasyonun kriteri ise en az yeşil kemer olması şartı var ve yeşil kemerden altı müsabakalara katılamıyor. Yeşil kemer sporcum var ve düzenli spor saati olmadığı için çalışamıyoruz. Öğrenci geliyor ama bir devamlılık yok. Ayrıca antrenman saati yeterli olmadığı için sporcu yetişmiyor. Gümüşhane’de karateye ilgi çok.”

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ERDEM ŞEKERLİ
20 Temmuz 2015 Pazartesi 16:25
16:25
GÜMÜŞHANEŞNİN 1 NUMARALI ANTRENÖRÜ SENSİN HOCAM.HOCAM ZAMAN DEDİĞİN NEDİR SPOR SALONU SENİNDİR
212.156.245.78
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim