• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

İL SPOR MERKEZLERİ AÇILDI

02.07.2018 10:05
İL SPOR MERKEZLERİ AÇILDI
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 20 spor branşında ücretsiz olarak eğitim vermek üzere İl Spor Merkezlerini resmi olarak düzenlenen törenle açtı.

Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen İl Spor Merkezleri açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selahattin Taş,  Şube Müdürü Necati Köksal, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Kur’an kursları hocaları, antrenörler, sporcular ve sporcuların aileleri katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İl Müdür Vekili Selahattin Taş, İl Spor Merkezleri’nin Spor Genel Müdürlüğü’nün 80. kuruluş yıldönümü nedeniyle her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açıldığını söyledi.

Ailelerimizin Desteğine İhtiyacımız Var

Taş, konuşmasında, “Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimizde antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.
 İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır.  Dolayısıyla İlimizi ve Ülkemizi Uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezlerinin birer fırsat olduğunu, bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegâne amacımızdır. Bu amaca ulaşabilmemiz için de ailelerimizin desteğine ihtiyacımız vardır. Sporun çocuklarımızın yaşamında sadece yaz dönemi faaliyeti olarak görülmemesi, okullar açıldığı zaman da çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

20 Branşta Ücretsiz Kurs
20 branşta ücretsiz kursların açılacağını kaydeden Taş, “İlimizde 05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik Atıcılık, Atletizm, Badminton, Hentbol, Bocce,  Cimnastik, Halkoyunları, Masa Tenisi, Kayak, Kick Boks, Yüzme, Bilardo, Satranç, Boks, Bilek Güreşi, Voleybol, Taakwondo, Okçuluk,  Basketbol ve Aikido yüzme hariç 20 branşta ücretsiz olarak açılan İl Spor Merkezleri 15 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecektir” diye konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim