• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 13 °C

HÜKMEN GALİP SAYILMALIYIZ!

09.05.2016 10:53
HÜKMEN GALİP SAYILMALIYIZ!
Spor Toto 2. Lig takımlarından Kocaeli Birlikspor’un sezonun son karşılaşmasında Bucaspor maçında kırmızı kart gören üç sporcusu, play-off karşılaşması olan Gümüşhanespor maçında cezalı duruma düştü. Kocaeli Birlik takımı bu kritik maç öncesi hayati bir s

Gümüşhanespor Asbaşkanı Mutlu Gürler, yaşanan bu skandalın ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurduklarını ve 3-0 hükmen galip sayılmaları gerektiğini söyledi.

Sancaktepe Örnek

Bu durumun bir benzeri bu sezon Ayvalıkgücü-Sancaktepe maçında yaşanmıştı. Sancaktepe, oynatmamasına rağmen vizesiz oyuncuyu kadrosuna aldığı için 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.

Devre arasında kiralandı

Kocaeli Birlikspor, Gümüşhanespor play-off karşılaşmasında, 07.01.2016 tarihinde Derincespor’a kiralanan ve kira sözleşmesi 31.05.2016 tarihinde sözleşmesi sona erecek olan Emrecan Yıldızhan’ı 30 numaralı forma ile yedekler arasında gösterdi. 1-1 sona eren Gümüşhanespor-Kocaeli Birlikspor karşılaşmasında, Emrecan’ın, her ne kadar oyuna dahil edilmese de kadroya dahil edilmesi, Kocaeli Birlikspor’un 3-0 hükmen mağlup sayılmasını gündeme getirdi.

Skandal ortaya çıktı

1-1 biten maçın ardından yaşanan bu skandal ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) talimatnamelerine göre kadroya kaçak oyuncu yazmak suç olarak gözüküyor. Yine talimatnameye göre Kocaeli Birlik takımının müsabakadan 3-0 hükmen mağlup sayılması gerekiyor.

Kocaeli Birlikspor ile teknik direktörlüğünü Fatih Akyel’in yaptığı Gümüşhanespor arasında oynanacak Play-off rövanş mücadelesi öncesi TFF’nin nihai kararı açıklaması bekleniyor.

 “Hükmen galip sayılmalıyız”

Gümüşhanespor Asbaşkanı Mutlu Gürler, yaptığı açıklamada, Gümüşhanespor yönetimi olarak PTT 1. Lig’e yükselme Play-off 1. maçında Kocaeli Birlikspor’un vizesiz futbolcu oynatmasını gerekli belgeler ile birlikte şikayet dilekçesini Türkiye Futbol Federasyonu’na ilettiklerini belirterek, şöyle dedi:

“Karar ivedilikle verilmelidir. Yönetim olarak, TFF’ye ilettiğimiz şikayet dilekçesinde kararın hızlı bir şekilde sonuca bağlanmasını talep ettik. Son derece açık bir ihlal var. Tescili olmayan oyuncunun kadroda bulunması alenen sahteciliktir. Federasyon hiç bir tartışma ve gecikmeye mahal vermeden bizim adımıza ilk maç skorunu hükmen galip olarak ilan etmeli ve diğer kulübe de ayrıca ilgili kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde cezai yaptırım uygulanmalıdır.”

Federasyona gönderilen dilekçe

Asbaşkan Gürler, Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen şikayet dilekçesini ise şu şekilde açıkladı:

“05.05.2016 tarihinde Gümüşhane Yenişehir Stadyumunda Kulübümüz ile Kocaeli Birlik Kulübü arsında oynanan Spor Toto 2.Lig Play Off müsabakasında Kocaeli Birlikspor Kulübü’nün hükmen yenik sayılmasına karar verilmesi talebinden ibarettir. 05.05.2016 tarihinde Gümüşhane Yenişehir Stadyumunda Kulübümüz ile Kocaeli Birlikspor Kulübü arasında oynan Spor Toto 2.Lig Play Off müsabakasında Kocaeli Birlikspor Kulübünün 18 kişilik kadrosunda “30” forma numarasıyla Emrecan Yıldızhan adlı futbolcu yer almaktadır.  Kulübümüzce yapılan araştırmalarda TFF resmi internet sitesi kayıtları uyarınca, Emrecan Yıldızdan adlı futbolcunun 08.01.2016 tarihinde Derince A.Ş. ile arasındaki sözleşmenin karşılıklı olarak sona erdirilerek tescillinin gerçekleştirildiği ve bu karşılıklı sona erdirmenin tescili sonrasında Emrecan Yıldızhan ile ilgili olarak TFF nezdinde başkaca bir tescil yapılmadığı görülmüştür.

Emrecan Yıldızdan adlı futbolcunun Derince Spor A.Ş. ile olan sözleşmesinin karşılıklı olarak sona erdirilmesini takiben Kocaeli Birlikspor Kulübü adına TFF nezdinde tescilinin gerçekleştirilmediği ve vize işleminin yapılmadığı TFF resmi internet sitesinde yer alan kayıtlardan açıkça anlaşılmaktadır. TFF Futbol Müsabaka Talimatının ‘Hükmen Yenik Sayılmalar’ başlıklı 22. Maddesinde hükmen yenik sayılması gerektiren durumlar sayılmıştır. Anılan talimat maddesinin “b” bendi aynen devamdaki gibidir.

Vizesi yapılmamış oyuncu oynatılması

Görüldüğü üzere Derince Spor A.Ş ile arasındaki sözleşmesi karşılıklı olarak sona erdirilen Emrecan Yıldızhan adlı futbolcunun Kocaeli Birlikspor Kulübü adına tescili gerçekleştirilmediğinden Kocaeli Birlikspor Kulübü’nün resmi müsabakalarında kadroya dahil edilmesi Kocaeli Birlikspor Kulübü’nün hükmen mağlup sayılması gerekmektedir.   Bununla birlikte, TFF Futbol Müsabaka Talimatı’nın “Futbolcuların Uygunluğu” başlıklı 13. Maddesinin 4. Fıkrasına aynen devamında yer alan hükmü içermektedir.

Futbolcuların uygunluğu

Müsabakaya girecek futbolcunun, temsil edeceği kulüp adına o sezon için tescil, vize işlemlerini yaptırmış ve lisansını almış ve herhangi bir sebeple müsabakaya girmekten men edilmemiş olması zorunludur. Anılan sebeplerle, Kulübümüz ile Kocaeli Birlikspor Kulübü arasında oynan ve son derece büyük öneme arz eden 05.05.2016 tarihli Play off müsabakasında Kocaeli Birlikspor Kulübü’nün lisansı bulunmayan Emrecan Yıldızhan adlı futbolcuyu kadroya dahil etmesi nedeniyle Kocaeli Birlikspor Kulübü hakkında anılan müsabaka kapsamında hükmen yenik sayılma kararı verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.

İvedilikle değerlendirme

Bununla birlikte, Kulübümüz ile Kocaeli Birlikspor Kulübü arasında oynanacak olan Spor Toto 2. Lig Play Off rövanş müsabakasının tarihinin 09.05.2016 olduğu dikkate alınarak, işbu başvurumuzun ivedilikle değerlendirmeye alınmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.

Sonuç ve İstem: Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle 05.05.2016 tarihinde Gümüşhane Yenişehir Stadyumunda Kulübümüz ile Kocaeli Birlikspor Kulübü arasında oynanan Spor Toto 2. Lig Play Off müsabakasında Kocaeli Birlikspor Kulübü’nün lisansı bulunmayan Emrecan Yıldızhan adlı futbolcunun oynaması nedeniyle Kocaeli Birlikspor Kulübü’nün anılan müsabaka kapsamında hükmen yenik sayılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim