• BIST 10045.74
  • Altın 2408.633
  • Dolar 32.4682
  • Euro 34.6612
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

HENTBOL’A YENİ KALECİ ANTRENÖRÜ

01.09.2016 16:54
HENTBOL’A YENİ KALECİ ANTRENÖRÜ
Türkiye Hentbol 1. Ligine ve Hentbol Türkiye Kupası maçlarının hazırlıklarına Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonunda devam eden Gümüşhane Belediyesi Hentbol takımı tecrübeli kaleci antrenörü Serdar Küçükahmetoğlu anlaştı.

Kulüp yöneticilerinden Recep Özdener, gazetemize yaptığı açıklamada, Kaleci antrenörü Serdar Atalay ile ailevi nedenler dolayısıyla karşılıklı sözleşmesinin feshedildiğini hatırlatarak, “Trabzon Akçaabat Tütün Spor Kulübü kaleci antrenör Serdar Küçükahmetoğlu ile anlaşma sağladık. Sağ olsun bizi kırmadı ve teklifimizi kabul etti. Kupa maçlarına az bir süre kalmasına rağmen hocamızın tecrübesi ile kalecilerimizi hazırlayacağını biliyorum” ifadelerini kullandı. 

Serdar Küçükahmetoğlu ise, 20 yıla yakın kalecilik yaptığını ifade ederek,  Trabzon’da kaleci antrenörü olarak devam ediyordum. Bu senede Gümüşhane Belediyesi Hentbol takımı için çalışacağım” diye konuştu.

Geçen seneden Trabzon Tütün sporda oynamış oyuncuların Gümüşhane Belediyesi Hentbol takımında buluştuğunu belirten Küçükahmetoğlu, “Takım içinde bildiğim oyuncular var. Bugün ilk antrenmanımıza çıktık. Takımı çok hareketli buldum ve takımın bazı eksiklikleri var bu eksiklikleri de tamamladığımız zaman istenilen hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Hentbolda kaleci olmak

Kalecilerin bir hentbol maçında ortalama 25-30 gol yediğini dile getiren Küçükahmetoğlu, “Önemli olan gol yedikten sonra ne yapacağı. Kaleci için önemli olan kanattan kaç tane top çıkardığı, yedi metre alana ne kadar sahip, savunmadan dönen toplara ne kadar hakim ve hücuma ne kadar katkısı olduğu. Bu özelliklere sahip olmayan bir kaleci ile hedeflere ulaşmak mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Hentbol Kaleci ile Futbol Kaleci Olmak Farklıdır

Hentbol kalecisi ile futbol kalecisini aynı ölçüye koymanın çok yanlış olduğunu belirten Küçükahmetoğlu, “Hentbol kalecisi takımın yarısıdır. Takımın çok iyi ama kalecin iyi değilse sezonu iyi geçiremezsin. Kalecinin de takıma güven vermesi lazım. Savunma yapacak oyuncular ile kalecinin hep maç içerisinde iletişim kurması gerekiyor. Hentbol kalecisi, kalesinin içini evi gibi bilmelidir” ifadelerine yer verdi.

“Eksik Yönleri Tespit Ettim”

Küçükahmetoğlu, takımda mevcut üç tane kaleci bulunduğunu belirterek, “Kalecilerimiz içerisinde geçen seneden tanıdıklarım var, transfer döneminde alınan yabancı kalecimiz çok kaliteli. Yerli kalecilerimiz ligi tanıyan ve tecrübeli oyuncular.  Antrenmanlarda diğer oyuncuların kalitesine şahit oldum” cümlelerini kullandı.

Küçükahmetoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Kaleciler ile yaptığım ilk antrenmanda eksik olduğu yönleri tespit ettim, kupa maçlarına az bir süre kaldığı için fazla yükleme yapacağım. Maça iyi konsantre olurlarsa sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Önümüzde ki kupa maçlarına çok iyi hazırlanıp, bir üst tura yükselmek istiyoruz.” 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim