• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 15 °C

HEDEF SULTAN LİGİ

28.08.2016 10:23
HEDEF SULTAN LİGİ
Hazırlık kampını Gümüşhane’de sürdüren Gümüşhane Gençlerbirliği voleybol takımı lig hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

 

İki haftalık sürede Başantrenör İsmail Yengil ve yardımcısı Özcan Erinmezler yönetiminde Fitness, Salon ve açık havada atletizm çalışmalarını sürdüren Gümüşhane Gençlerbirliği Voleybol Kulübü Başkanı Fikret Orak gazetemize, “ Türkiye Voleybol Federasyon liglerinde statü 1. Lig, 2.lig ve 3.lig olarak geçiyordu. Bu sene federasyon liglerin isimlerini değiştirdi. Voleybol 1.lig’in ismi Sultanlar ve Efeler ligi olarak değişti. 2. Lig’de 1.lig oldu bu değişikliğe göre Gümüşhane Gençlerbirliği Voleybol bayan takımımız Türkiye Voleybol Federasyonun bayanlar 1.lig’de yer alacak ve sultan ligine çıkmak için mücadelesini verecek” dedi.

baskan-fikret-orak.jpg

“Sezon Başlamadan Hedefimizi Belirlemiştik”               

Orak, “Biz ilk başta yönetim olarak sezona başlarken İsmail Yengil hocamız ile anlaşarak sezon sonu hedefimizin Sultanlar ligi olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. İsmail hocamız hedefi olan, kendini voleybola adamış, milli takım hocalığı yapmış bir spor adamı. Hocamız ile anlaştıktan sonra hedeflerimizi bilen, hedefleri olan ve onun raporları doğrultusunda oynadığı bölgelerde ligin en iyi oyuncuları ile sözleşmeler imzaladık” diye konuştu.

Oynadığı takımlarda başarılar elde etmiş, yer aldığı liglerden çıkma başarısı göstermiş, şampiyonluğunun tadını bilen oyuncuları takıma ve Gümüşhane’ye kazandırdıklarını vurgulayan Orak, “Sezona başlarken en büyük avantajımız birçok oyuncularımız Baş antrenörümüz İsmail Yengil hocamızı tanımızı tanımış olmalarıdır. Gümüşhane, hava şartları ve havası bakımında şuanda takım olarak kamp yapmak için en verimli şehirlerden bir tanesi olduğu için takımız İsmail Hocamızın yönetiminde ilk etap kampını şehrimizde geçiyor” ifadelerine yer verdi.

Başkan Orak, “Kamp sürecinden sonra Ankara, Samsun, Trabzon gibi şehirlerde düzenlenecek olan turnuvalara takımımızı da davet ediyorlar. Şehrimizde kamp dönemi bittikten sonra hocamız ile görüşüp, takımımıza hangi turnuvanın daha verimli geleceğini belirleyip, gelecek süreci belirleyeceğiz” dedi.

“Devlet Desteğini Arkamızda Görmek İstiyoruz”

Başkan Orak, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

“Gümüşhane Gençlerbirliği Bayan Voleybol Takımının kurucu başkanı Nizamettin Yılmazer beye Gümüşhane’ye böyle bir hizmette bulunduğu için ve takımımızı 3.lig’den 2.Lig’e çıkardığı için teşekkür ederim. Bizler de bu sene şehrimize ilk önce Play-Off heyecanı ve Sultanlar Ligine çıkma onurunu yaşatmak istiyoruz.”

“Bizlere bu süreçte destek olan eski Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e ve yönetimimizin değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Şehrimizin yeni Valisi Sayın Okay Memiş’in de bize bu sezon destek vereceğine ve devletimizin arkamızda olduğunu göstereceğine eminim. “

Başantrenör İsmail Yengil Takımdan Memnun

Sezon öncesi kampın ikinci haftanın sonuna geldiklerini de hatırlatan Başantrenörünü İsmail Yengil ise “İki haftadır gerçekleştirdiğimiz fitness, salon ve açık hava antrenmanlarımız çok iyi geçiyor. Şuanda yüklenme döneminde olduğu için oyuncular ister istemez yoruluyor, buna rağmen antrenmanlarımız eğlenceli geçiyor. Oyuncularımızın herhangi bir sakatlık yaşamadan antrenmanlara devam etmesi bizi çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

ismail-yengil.jpg

Yengil, “Antrenmanlarımızı oyuncularımı riske sokmadan en verimli şekilde ve oyuncuların en iyi hazırlanması için uyguluyoruz. Yavaş yavaş oyuncularımızı kuvvetlendirip forma sokmaya çalışıyoruz. Top antrenmanlarında da teknik kısma geçmeye başladık. Top ile yaptığımız çalışmaları biraz daha artırıp oyuncularımızı sezona daha iyi hazırlamak için uğraş veriyoruz. Bayrama kadar bu şekilde antrenmanlarımıza devam edeceğiz. Bayramdan sonra mümkün olursa birkaç hazırlık maçı yapıp oyuncularımın maç ritmini yakalamasını istiyorum”  şeklinde konuştu.

“Bir Oyuncu Deniyoruz”

Orta oyuncu bölgesinde eksiklik olduğunu belirten Yengil, “Geçen sene Samsun 19 Mayıs takımında orta oyuncu mevkisinde oynayan bir oyuncuyu deniyoruz. Birkaç gün daha deneme süresinden sonra oyuncu hakkında kararımızı yönetime sunacağız” diyen Başantrenör Yengil açıklamasını şöyle sonlandırdı:    

“Oyuncularımızın arkadaşlık ortamı çok güzel, birbirlerini tanımaları daha önce aynı takımlarda oynamaları sezona başlarken uyum süreci konusunda bize avantaj oldu. Bu uyumu sezon boyunca götürebilirsek hedeflerimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum.  Sezon hazırlıklarını geçirdiğim bu sürede şehrin bize olan ilgilerini salonda maçlarımıza gelerek görmek istiyoruz.”

“İnanılmaz”

Gümüşhane Gençlerbirliği Takımına iki sene önce Ordu Telekomspor’dan geldiğini hatırlatan genç Libero Ebru Şenel ise,  “İki yıldır Gümüşhane Gençlerbirliği Takımında forma giyiyorum. Geçen sezon ki takımda çok iyiydi ama sakatlığın çok olması moralleri çok bozdu, maalesef istenileni veremedik. Bu sezon inşallah sakatlık olmaz, hedeflere ulaşılırız” açıklamasını yaptı.

İsmail Yengil hoca ile çalışmak çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Şenel, “Antrenman bilgisi olsun, oyun bilgisi ve taktik bilgisi ile bana ve takıma çok şey kazandıracağına eminiz” dedi.

ebru-senel-001.jpg

Şenel,” Takımımıza yeni gelen arkadaşlarım bana şehri ve taraftarı sorduğunda onlara inanılmazlar diyorum. Tüm sezon boyunca yensen de yenilsen de desteği bırakmayan bir taraftar kitlesi olduğunu söylüyorum. Geçen sezon da bize maçlardan sonra çiçekler vermeleri, hediyeler vermeleri çok güzeldi. Bu sezon da aynı ilgiyi aynı desteği bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İdolüm İle Aynı Takımdayım”

Milli takımda oynayan Gülden Kayalar’ı çok beğendiğini vurgulan Libero Şenel,  “Ben küçükken Giresunspor’da oynayan gıpta ile izlediğim Irmak Gürsoy vardı, ikimizde aynı mevkinin oyuncularıyız. Kendisini idol olarak almaya başlamıştım. Irmak abla ile bu sezon aynı takımda oynamak, onunla antrenmanlara çıkmak beni çok mutlu ediyor. Bu sezonun başarılı gececiğini düşünüyorum taraftarlarımızın salonu doldurup geçen sezon gibi bizi desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim