• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 22 °C

HEDEF: KURUMSAL YAPI

12.07.2018 10:48
HEDEF: KURUMSAL YAPI
Gümüşhane Ramada Otel’de düzenlenen ve Teknik Direktör Ziya Doğan’ın da katıldığı basın toplantısında Gümüşhanespor Başkanı Kurban Karagöz, 21 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu açıkladı.

Gümüşhanespor Kulüp Başkanı Kurban Karagöz, kulübün yeni yönetim kurulunu açıkladığı basın toplantısında, Gümüşhanespor’u hem kurumsal yapıya kavuşturmayı hem de şampiyonluğa ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gümüşhane Ramada Otel’de düzenlenen ve Teknik Direktör Ziya Doğan’ın da katıldığı basın toplantısında Gümüşhanespor Başkanı Kurban Karagöz, 21 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu açıkladı.

Konuşmasına 2018-2019 sezonunun Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek başlayan Kulüp Başkanı Kurban Karagöz, yeni sezonda kurumsal yapı ile hareket edeceklerini vurguladı.

Yönetim olarak kulübe katkı sağlamak zorunda olduklarını kaydeden Karagöz, “Kulüp olarak gittiğimiz şehirlerde ağırlık merkezi olabilecek miyiz? Orada iz bırakabilecek miyiz? Hedefimiz şampiyonluk olabilir ama birinci hedefimiz gittiğimiz yerlerde şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Buraya gelecek olan takımların yönetici, futbolcu ve teknik kadrosunu da en iyi şekilde ağırlamak” ifadelerini kullandı. 

Transferler Büyük Ölçüde Tamamlandı

Kongre sürecinin 24 Haziran seçimleri dolayısıyla geciktiğini, Teknik Direktör Ziya Doğan’ın belirsiz bu süreci en iyi şekilde yönettiğini ve transferleri gerçekleştirdiğinin altını çizen Karagöz, “Ziya Hocam kulübe geçen yıl ligin ikinci yarısından sonra göreve başladı. Güzel şeyler yaptığına inanıyorum. Ziya hocam, bizim kadar takımın sahibi, bizim kadar yönetici ve bizden bir fazlası var Teknik Direktörlük yapıyor. Kulübün her şeyi ile ilgileniyor. Transferleri gerçekleştirmemiş olsaydık şu an burada oturuyor olamazdık. Şu ana kadar gerekli transferler gerçekleştirildi ve takımın ihtiyaçları büyük ölçüde tamamlandı” diye konuştu.

Transfer Sezonunu Kapatmadık

“Takım büyük ölçüde transferleri gerçekleştirse de her an her şey olabilir” diyen Karagöz, “Transfer sezonunu kapattık diyemeyiz. Çünkü biz şampiyonluğa oynayan bir takımız, hocamızın eksik gördüğü mevkilere talepleri doğrultusunda futbolcu alabiliriz. Gümüşhanespor da her an her futbolcuyu alabilecek güçtedir. Şu an itibari ile hedeflerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz futbolcularla yeni sezon çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.

Ciddi Anlamda Yapılanmalıyız

Daha önce de Gümüşhanespor’da Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Karagöz, eski dönemi ile ilgili yaptığı kıyaslamada, “Bu dönemin farkı en başta kulübün ciddi anlamda yapılanmasını gerçekleştiriyoruz. Kulübümüzün mutlaka kurumsallaşması gerekiyor. Kulübümüz halen kendi hayrına olacak bir enformasyonu yaymada güçlük çekiyorsa demek ki o dönem ciddi bir kurumsal yapı bırakamamışız. Bunu yapabilirdik. O süreçte bizim belki en ciddi işimiz kulübümüzün logosunu değiştirmek oldu. Onun dışında çok da bir şey yapamamışız. Çünkü kurumsallaşma adına yapacağımız şeyler gelecekteki güveni artıracaktı. Sonuçta bir il takımıyız. Kulüpte ciddi kurallar koyabilirsek kulüpte ve şehirde yaşanacak siyasi ve bürokratik değişikliklerden kulübün işleyişi değişmeyecek” şeklinde yorumladı.

 Şehri Temsil Ediyoruz

Şehri temsil ettiklerine değinen Karagöz, “Sadece bir spor kulübünü temsil etmiyoruz, aynı zamanda bir ili temsil ediyoruz. Kulübümüzün isminde Gümüşhanespor yazıyor. Bu anlamda yapacağımız her adım bu şehri ilgilendiriyor ve dolayısıyla bizi ilgilendiriyor. Yapılanma noktasında geleceğe yönelik mutlaka adım atacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Hem Kurumsallaşma Hem Şampiyonluk

Yeni sezonda enerjilerini hem kurumsallaşmaya ayıracaklarını hem de şampiyonluğa oynayacaklarını açıklayan Karagöz, “Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden hocamız Emre Aslan da bizim yönetim kurulu üyemiz. Biz her şeyimizi bırakıp kurumsallaşamaya odaklanırsak kurumsallaşırız ama ortada hiçbir şey kalmaz. Her şeyi yapacağız fakat kurumsallaşmayacağız dersek bu kez de ortada kurumsallaşmak adına da bir şey kalmaz. Dolayısıyla biz hem şampiyonluğa oynayacağız ki zaten böyle bir kadro kurduk hem de kurumsallaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tek başına hiçbiri bir şey ifade etmez” ifadeleri ile kulübün 2018-2019 futbol sezonunda ciddi bir yapılanmaya adım atacağının sinyallerini verdi.

Sonunu Getirmek İçin Buradayız

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise konuşmasında, Gümüşhanspor’da kurumsal bir yapının oluşmadığını ve şu ana kadar Gümüşhane insanının inatçılığı ile kulübün finallere kadar geldiği belirterek, “Bu şartlarda bu takım bir yerlere geliyorsa demek ki bunda gizli beceriler var. Şu ana kadar kulübün geldiği ortam gerçekten güzel. Bu sene sonunu getirmek için buradayız. İnşallah getireceğiz” ifadelerine yer verdi

Ekonomik Bir Kadro Kurduk

2018-2019 sezonu için ekonomik bir kadro kurduklarını açıklayan Doğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Önce futbolcu kendini futbolcu hissedecek. Başkasından 300 istiyorsa senden 500 istiyor. Bu sene öyle olmadı. Hem ekonomik hem daha genç bir kadro kurduk. Bizde 34-35 yaşında oyuncu yok. 24 yaşında 5,6 oyuncu aldık. 20 yaşında 2,3 tane oyuncu aldık ve bunlar kaliteli oyuncular. 5 tane oyuncuyu geçen seneki bir futbolcunun beşte bir parasına aldık. Oyuncular hatırla, arkadaş çevresi ile bizlere, sayın Kurban Başkan’a ve yönetimine inanarak yola çıkıyorlar. Biz burada haksızlık yapılan futbolcunun hakkını verdik. Belki kulübü parasal anlamda zora düşürdük ama kulübün isminin lekelenmesini engelledik. Onun için de artık güven oturmaya başladı. İşte o güven oturmaya başladığı zaman her şey daha kolay olacak.”

Birlikte Başarmalıyız

“Birlikte başarmalıyız” diyen Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kimse alınmayacak ama bütün olarak hareket edersek bizi dağlar deviremez. Herkes bir tarafa çekerse, basın kendine göre hesap yaparsa, yönetici ve antrenör kendine göre hesap yaparsa o zaman çok sıkıntı yaşarız. Biz birlikteliği yaşamak için buradayız. Şampiyonluk birinci hedef değil. Olmazsa olmaz da değil. Kurumsallaşmayan bir takım isterse şampiyon olsun. Bir sene sonra düşer. Tek başına bir teknik direktör bir hiçtir. Dünyanın en iyi teknik direktörünü getir ve arkasında durma hiçbir şey başaramaz. Yönetim onun arkasında durup da onunla aynı doğrultuda çalışırsa her şey bir bütün olarak gelir. Buradaki insanların hepsinin katkı sağlayacağını düşünerek bunları konuşuyorum. İnşallah hep beraber bu mutlu sona ulaşırız. Güçlü ve iddialı bir takım kuracağımın müjdesini şimdiden verebilirim.”

İşte Yeni Yönetim Kurulu

Yapılan konuşmalarının ardından Gümüşhanespor’un Yönetim Kurulu açıklandı. 21 isimden oluşan yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

Başkan: Kurban Karagöz

Başkan Yardımcıları: Rıza Karamanlı, Günay Muslu

Asbaşkanlar: Salih Çimen, Yaşar Fıçıcı, Fazıl Ceylan, Arif Hikmet Eskicioğlu, Orhan Ünsal

Genel Sekreter: Kubilay Ilgaz

Tesis İdari İşler Basın Sözcüsü: Hayati Yalçın

Halkla İlişkiler: Emre Aslan

Altyapı Sorumlusu: Tamer Ünsal

Yönetim Kurulu Üyeleri: Yasin Yıldız, Necati Köksal, Korhan Çubukçu, Adem Aygün, İlhan Atalay, Osman Karabulut, Ufuk Ustaoğlu, Doğan Uygur, Recep Bülent Araz.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim