• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 16 °C

Hayata Dokunuşlar Projesi Kürtün’de

18.12.2015 13:15
Hayata Dokunuşlar Projesi Kürtün’de
Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülmeye başlanan ‘Hayata Dokunuşlar’ projesinin ilçeler nezdinde ikinci programı Kürtün’de gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kadınlarının iş, toplum ve aile hayatındaki statüsünün yükseltilmesi amacıyla bilgilendirmeleri içeren proje dahilinde Kürtün’de gerçekleştirilen programın açılış konuşması İl Müdür Yardımcısı Mutlu Sevindik tarafından yapıldı.

Sevindik, “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçücük yüreğine büyük sevgiler sığdıran güçsüz bedenlerin, güçlü kahramanları olan hemcinslerim bu projenin hedef kitlesidir. Yaşamın her alanında kadının statüsünü yükseltmeyi hedefleyen bu proje doğrultusunda ilimiz merkez ve ilçelerde etkinlikler düzenlenecektir. Bu amaçla Kürtün’de düzenlenen programa iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ise aile ve toplum arasındaki en sağlam köprü olan kadının kendisini yetiştirmiş ve eğitmiş olduğunda toplum hayatında daha etkili olacağını ifade ederek, “Daha mutlu, daha sevgi ve bilgi dolu yarınlar ve geleceğin inşası için kadının kendisini yetiştirmesi, eğitimi şarttır. ‘Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder’ atasözünden yola çıkarak kadının her yerde geleceğe köprü kuran, topluma damgasını vuran kişi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kadınlar üretkendir. O toplumda insanlığı, sevgiyi, fazileti, merhameti, paylaşmayı üretip çoğaltandır. Anneliği ile geleceğe imza atandır” ifadelerini kullandı.

“Cennet anaların ayakları altındadır” sözünün kadınlara yüklediği sorumluluğun bilincinde, örnek kadınlar, anneler olarak yarınlara meşale tutmak için kadınların önce kendilerini aydınlatmaları gerektiğini dile getiren Yavuz, “Unutmayalım ki zaman hep bizden bir adım önde ve yorulmadan yeni bir güne, yeni bir oluşuma akıp gidiyor. Zamanın andan ibaret olduğunu unutmadan, her anımızı karşılıklı sevgiyle, saygıyla, bilgiyle, öğrenerek değerli kılalım. Güzel ne varsa paylaşarak çoğalalım, çoğaltalım” dedi.
 
Yavuz’un konuşmasının ardından, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü doktorlarından Latife Sara Özmen tarafından kış mevsiminde görülen hastalıklar ve tedavi yöntemleri ve yaşam koçu Hanife Özge Güneş tarafından  “Pozitif Yaşam ve Beden Dili” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Programa, Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut’un eşi Hikmet Durgut, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’un eşi Derya Yavuz, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas’ın eşi Kübra Kafkas, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın eşi Işıl Yazıcı, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kanat’ın eşi Esma Kanat, İlçe Jandarma Komutanı’nın eşi Elif Özsoy,  İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, İl Nüfus Müdürü Hanife Özge Güneş, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu ve çok sayıda Kürtünlü kadın katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim