• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 16 °C

HALK SAĞLIĞI HAFTASI

04.09.2015 19:45
HALK SAĞLIĞI HAFTASI
Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Meryem Fidan, “Koruyucu sağlık hizmetleri, her zaman daha ucuz, daha az emek isteyen ve hayatı daha çok kolaylaştıran hizmettir”

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Fatih Parkında açtığı stantta, vatandaşlara halk sağlığı, bulaşıcı ve bulaşıcı olamayan hastalıklar hakkında broşürler dağıtıldı.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Meryem Fidan, açılan stantla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, amaçlarının hasta olmadan, hastalığı oluşturacak sebepleri engellemek, sağlıklı ve mutlu insanların bir arada yaşadığı toplum oluşmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.  

Yaklaşık bir hafta sürecek olan stantta bulaşıcı hastalıklardan, şarbon, brusella, aşılar, kene, kanser, sigara, ruh sağlığı, çocuk sağlığı, çevre sağlığıyla ilgili olarak halka bilgi verdiklerini ve broşür dağıttıklarını belirten Fidan, “Halkımızın sağlık konusunda bizlerden bilgi akmasını istiyoruz. Halk Sağlığı diye bir kurumumuz var ve bu kurum halk için uğraşıyor. Bizler, halk için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Halkın da bizlerden taleplerinin olmasını istiyoruz. Bu konularda aile hekimleri ve elamanlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu şekilde halkın sağlığını kontrol altında tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Bakıma muhtaç olmayalım

2014 yılında “Sağlıklı Beslen ve Hareket Et, Sağlıklı Yaşa” hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Fidan, “Gümüşhane’de Gençlik Spor Merkeziyle ortaklaşa  plates eğitimini başlattık. Halk sağlığı olarak biz insanların yürüyüşe katılmalarını istiyoruz. Yürümeyi hayatın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde ileri yaşlarda bakıma muhtaç insanlar olacağız. Biz bakıma muhtaç olmayan ve kendi kendine yeten bir toplum olalım istiyoruz” diye konuştu.

Aile toplum sağlından faydalanılmalı

Fidan, açıklamasında daha sonra şunları söyledi: “Beslenme alışkanlığınızı ve hayat tarzınızı nasıl sağlıklı olur diye değiştirmemiz lazım. Alışkanlıklarımızı sağlıklı yaşam için tasarımlamak gerekir.Aile hekimlerinden ve toplum sağlığı ekiplerinden faydalanılması gerekiyor. Diyetisyenimizden sigara bıraktırma polikliniğimizdenfaydalanmalarını istiyoruz.”

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim