• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 14 °C

HAKLI GALİBİYET

16.11.2016 14:15
HAKLI GALİBİYET
Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği Voleybol Takımı grubunun altıncı haftasında Aydın Doğan Spor Salonunda karşılaştığı Pursaklar Voleybol Takımını cumartesi günü 3-0 yenme başarısı göstermişti.

Türkiye Voleybol Federasyonu 1. Lig bayanlar kategorisinde mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği Voleybol Takımı grubunun altıncı haftasında Aydın Doğan Spor Salonunda karşılaştığı Pursaklar Voleybol Takımını cumartesi günü 3-0 yenme başarısı göstermişti.

Pursaklar Maçının Özeti

Karşılaşmanın analizi yapıldığında, her iki takım da karşılaşmaya temkinli başlayarak, rakibinin hata yapmasını bekledi. Karşılaşma ilerledikçe her iki takımında bulduğu sayılar oyunun dengeli geçeceği intibası yaratıyordu.

Şehr-i Gümüş taraftar grubunun gücünü arkasına alan Gümüş Kızlar setin ilerleyen süresi içerisinde oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Rus pasör çaprazı Aliona’ın diğer maçlara nazaran artan performansı temsilcimizin daha çok sayı kazanmasını sağladı.  Takım kaptanı Gülcan Tokmak’ın etkili oyunu, karşılaşmaya hasta olmasına rağmen çıkan Deniz Hacıibrahimoğlu’nun rakip takımı yıldıran şutları ve Müge Örencik ile Irmak Gürsoy’un maçtan hiç kopmamaları temsilcimize galbiyeti getiren en önemli faktör oldu.  

Elena Daha Fazla Süre Almalı

On günde üç maç oynayan temsilcimizin yorgun olması, Pursaklar Voleybol Takımı önünde alınan 3-0 gibi net skora rağmen salona yine de etkisiz bir oyun sergilemesine neden oldu. Pasör bölgesinde görev alan Suna Erel de takım ile beraber yorgun bir görüntü çizdi ve maç sırasına bariz hatalar yaptı. Bu bölgenin diğer bir oyuncusu Elena daha çok süre alabilir, Suna dinlenebilirdi. Bu bölgede tüm yük Suna’ya bindirilmemeli. Uzun lig maratonunda tecrübeli antrenör İsmail Yengil’in tüm oyunculardan yararlanıp, sezon sonu hedefine ulaşmış bir Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği Voleybol Takımı görmek istediğimizi belirtmek istiyorum.

“Denk Takımlardan Oluşan Bir Ligdeyiz”

Pursaklar Voleybol Takımını ligin altıncı haftasında kendi evinde mağlup eden Gümüş Kızların antrenörü İsmail Yengil, gazetemize yaptığı açıklamada, “Mücadele ettiğimiz grupta bir birine yakın 8-9 takım var. Aldığınız bir galibiyet sizi üç basamak çıkarabilirken, bir mağlubiyet ise lig sıralamasında alt sıra düşmenize neden olabiliyor. Geçen hafta Kazan Voleybol Takımına kaybettiğimiz maçtan sonra kendimize beşinci sırada bulmuştuk. Pursaklar Voleybol Takımı galibiyeti ile üçüncü sıraya yerleştik” ifadelerini kullandı.

Yengil, “Salı günü Kazan Voleybol Takımı maçının ardından Gümüşhane’ye geç döndük. Çarşamba günü ise hemen Pursaklar Voleybol Takımı maçının antrenmanlarına başladık. Pursaklar maçına iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Maç sırasında servislerimiz ve bloklarımız iyi olmasına rağmen hatalar da yaptık. İki takım da hata yaptı. Oyundan kopmayarak maçı kazanmasını bildik” dedi.

Pursaklar Voleybol Takım oyuncularının deplasmanda oldukları için hakeme sık sık itiraz edeceklerini tahmin ettiklerini söyleyen Yengil, oyuncuları maç süresince sakin olmaları gerektiği uyarısını yaptığını sözlerine ekledi.

Tecrübeli antrenör daha sonra şunları kaydetti:

“Oyuncularımız iyi mücadele ettiler ve oyundan hiç kopmadılar. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Laik olduğumuz yerlere geleceğiz, ben oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum.  Bizler elimizden geldiği kadar Gümüşhane halkına laik olmaya çalışıyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim