• BIST 10052.95
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 29 °C
  • Trabzon : 16 °C

HAK EDENE “BEYAZ BAYRAK”

15.12.2015 12:56
HAK EDENE “BEYAZ BAYRAK”
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Mühendisi Ender Ülker, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak olarak yürüttüğü, okullarda hijyen koşullarının iyileştirilmesine yönelik “Beyaz Bayrak” projesi ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere ol

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Mühendisi Ender Ülker, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak olarak yürüttüğü, okullarda hijyen koşullarının iyileştirilmesine yönelik “Beyaz Bayrak” projesi ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Ülker, gazetemize yaptığı açıklamada, proje kapsamında “Beyaz Bayrak” almak için 95 okulun başvuruda bulunduğunu belirtti.

61 KONU BAŞLIĞI

Beyaz Bayrak için 61 konu başlığının belirlendiğini ifade eden Ülker, “Bu başlıklardan ilk akla gelenler ise lavaboların temizliği, çöp kovalarında çöp poşetlerinin bulunması, okul kantininde satılan yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihi ve okullarda yeterli düzeyde hijyen malzemesinin bulundurulması şeklindedir” dedi.

İLİMİZDEN 95 OKUL MÜRACAAT ETTİ

Ülker, açıklamasında, “2015 yılında dört yıllık bir süreç için yenilenen proje protokolü sonrasında ilimiz kapsamında 95 okul bu proje için müracaatta bulundu. Şimdiye kadar 45 tane okulumuzun denetimini gerçekleştirdik ve geçmişten günümüze kadar 13 okulumuz beyaz bayrak asmaya hak kazandı. Temennimiz bu sayının artması yönündedir. Denetimlerimizi Halk Sağlığı Müdürlüğünden ve Milli eğitim Müdürlüğünden görevli iki olmak üzere dört kişilik bir ekiple yapıyoruz” diye konuştu.

SAĞLIKLI EĞİTİM

Önceliğin çocukların sağlıklı eğitim alması olduğunu vurgulayan Ülker, daha sonra şunları söyledi:

“Çocuklarımızın sağlıklı ortamda eğitim almalarını istiyoruz. Bunu gerçekleştirmenin ilk ve en önemli koşulu da okullarımızda hijyen standartlarının yükseltilmesidir. Belirlenen 61 kritere uyan okullarımıza beyaz bayrak asılacaktır.”

BÜTÜN OKULLARIM BEYAZ BAYRAKLI OLSUN

 Gerekli hijyen koşullarını sağlayan okullara beyaz bayrak asılacağını söyleyen Ülker,koşulları sağlayamayan okulların ise üç aylık bir iyileştirme döneminin sonunda tekrar başvurabileceklerini ifade ederek, “Beyaz bayrak asmaya hak kazanan okullar  da komisyon tarafından bir yıllık bir periyod içerisinde tekrar denetime tabi olacaklar. Koşullarda kötü yönde bir gidişat olduğunda beyaz bayrak geri alınacak. Amacımız okullarda temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturmak ve bunun devamlılığını sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

İbrahim Özdemir-Zeynep Erdoğdu

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim