• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 14 °C

HAFTANIN PANORAMASI

03.02.2016 12:43
HAFTANIN PANORAMASI
Gümüşhane’yi temsil eden Spor Kulüplerinin haftalık değerlendirmesi ve kulüpler hakkındaki yorumlar ‘Haftanın Panoraması’ ile her hafta sizlerle buluşuyor

Gümüşhane’yi temsil eden Spor Kulüplerinin haftalık değerlendirmesi ve kulüpler hakkındaki yorumlar ‘Haftanın Panoraması’ ile her hafta sizlerle buluşuyor. Gümüşhanespor’a ve Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği,Gümüşhane Torul Gençlik ve Gümüşhane Belediyesi SK'yı ele alarak iki takımında lig başlangıcından, geçen hafta sonuna kadar olan puan tablosundaki konumuna ve takımların lig içerisindeki gidişatlarına değindik

Gümüşhanespor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor pazar günü oynadığı maçta Tuzlaspor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2’lik skorla beraberliği yakaladı. Temsilcimiz aldığı beraberliğin ardından puan tablosundaki yerini 12. sıradan 9. sıraya taşıyarak puanını 26’ya yükseltmeyi başardı.

Kırmızı-Beyazlı ekip toplamda oynanan 20 maçtan 6 galibiyeti, 8 beraberliği, 6 mağlubiyeti var. Bu tabloyla 26 puanla 9. sırada yer alıyor. Gümüşhanespor iç sahada oynadığı toplam 11 maçtan 4 galibiyet, 3 beraberlik, 4’de mağlubiyet alırken toplamda elde ettiği 15 puanla 13. sıraya düştü. Temsilcimiz kendi sahasında daha başarılı olması gerekirken TFF’nin verdiği istatistiklere göre o başarıyı gösterememiş durumda. Dış sahada ise toplamda oynadığı 9 maçtan 2 galibiyet, 5 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken elde etmiş olduğu toplam 11 puanla 7. sıradaki yerini koruyor. Gümüşhanespor dış sahada oynadığı maçlarda daha başarılı olurken kendi sahasında bu başarıyı bir türlü göstermiyor.

Lig’in ikinci yarısına mağlubiyetle başlayan temsilcimiz Play Off’lar için 4. sırada yer alan Keçiören Birlikspor’la 8 puan farkını kapatması gerekiyor. Birinci sırada olan Manisaspor’la da 15 puan farkı var. Puan tablosuna baktığımızda ise sezon başında hedefli görünen temsilcimiz hedefinden adım adım uzaklaşıyor. Gerek futbolcular olsun gerekse yönetim bu kötü gidişata bir şekilde dur demesi gerekiyor. İlk yarıdaki Gümüşhanespor’dan eser yokmuş gibi bir futbol sergilendi. Deplasmanda ilk yarı başarılı olan temsilcimiz, ikinci yarı kendi evinde o başarıları gösteremiyor. İlk yarının son maçında kendi evinde Ankara Demirspor’a da 2-0 yenildi. 16. haftasında lider Manisaspor karşısından 1-0 yenik ayrılırken 15. hafta kendi evinde Lig’in son sırasında olan Tarsus İdman Yurduyla 2-2 berabere kaldı.  Bu hafta ise pazar günü oynadığı Tuzlaspor’la da kendi evinde alması gereken maçı talihsiz bir şekilde konuk takıma beraberlikle bir puanı hediye etti.

Gümüşhanespor 18. haftada karşılaştığı 4. sıradaki Kocaeli Birlikspor’a kendi evinde 4-2 yenilmişti. 19. haftada Amedspor’a konuk olan temsilcimiz deplasmandan 4-3’lük bir skorla ayrılmayı başarmıştı. Temsilcimiz ikinci yarının ilk maçında almış olduğu yenilgiyi Amedspor karşılaşmasında üzerinden atarak kendini toparlamıştı. Deplasmanda göstermiş olduğu bu başarı Kırmızı-Beyazlılara büyük moral olmuştu. Fakat pazar günü oynanan Tuzlaspor karşısında alınan beraberlik ise temsilcimizi hedefine ulaştırmış değil. Oynanan müsabakada ikinci yarı daha etkin oynayarak mağlubiyetten beraberliğe maçı çevirmeyi başardı. Aldığımız beraberlikle bir puana bile hasret olduğumuzu rakiplerimize göstermiş olduk.

Gümüşhanespor ikinci yarının 21. haftasında lig’de 7. sırada yer alan Tokatspor takımına konuk olacak. Deplasmanda başarılı olan temsilcimizin skorunu az çok tahmin edebiliyoruz. Bir beraberlik. Tokatspor’u kendi evinde yenerse ilk yarıda kendi evinde yenilen temsilcimiz Tokatspor’dan rövanşı da almış olacak. Böylece kötü gidişatı da bir manada dur demiş olacak. Bundan sonraki karşılaşmalara daha temkinli bir şekilde yaklaşması gerekiyor.

Gümüşhanespor 07.02. 2016 (Pazar) günü saat 13.00 deplasmanda Tokatspor’a konuk olacak.

Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği

Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar 2. Lig B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği takımı bu hafta pazar günü oynadığı Numune takımını 3-2’lik skorla yenerek eski günlerine adım adım yaklaşıyor. Temsilcimiz son hafta yendiği TVF Spor’ la çıkışa geçerek ara dönemde yaptığı transferlerle takıma yeniden heyecan katacak oyuncuları dahil etmişti. Temsilcimiz puan tablosunda toplamda oynanan 18 maçtan 10 galibiyeti varken 8’de mağlubiyeti var. 29 puanla 8. sıradaki yerini koruyor. Turkuaz-Beyazlı ekip, lider Güç Koleji’yle 18 puan farkı varken 4. sırada yer alan Numune ile 9 puan farkı var.

Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği takımı sezon başında hedefine çok yakın sıralarda oynarken Karayolları maçında Begüm ‘ün sakatlanmasından sonra bir düşüş yaşandı. Ayrıca takım içerisinde oyuncuların bazılarını da göndermek durumunda kalan yönetim, ilk yarının son maçına kadar çok sıkıntılı ve bir süreç geçirmişti. Antrenör değişikliğiyle takıma yeni vizyon kazandıran yönetim istediği skorları ilk yarının son maçından itibaren almaya başladı. TVF Spor’ un ardından Antalya Büyük Şehir Belediyesi’ni kendi evinde konuk ederek 3-1’lik skorla yenmeyi başarmıştı. Gittiği Elazığ İl Özel İdaresi deplasmanından da 3-1’lik galibiyetle ayrılan temsilcimiz eski günlerine yeniden geri dönüyordu. Fakat Ordu Telekom maçını kaybeden ekibimiz kritik virajı geçemedi. Temsilcimiz kendi evinde oynadığı bu maçta takım içerisindeki uyum sorununu aşamadığı için müsabakada Ordu Telekom bu durumdan faydalanarak maçı kendi lehine çevirmeyi başarmıştı. Temsilcimiz ise Ordu Telekom’u yenerek Play Off’lara gitme hayali kurarken bu kadar ciddi maçı kendi lehine çeviremedi ve kritik virajı geçmeyi başaramamıştı. Fakat deplasmanda Kazan Belediyesi takımına karşı daha güçlü ve kendinden emin bir takım ve antrenörle onların karşısına çıkan temsilcimiz galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu hafta pazar günü oynadığı Numune maçında çok zor bir müsabaka onları beklediğini biliyorlardı ve oynanan maçta takımımız direncini yitirmeyerek Numune karşısında son sete kadar beraberliği elinden bırakmadı. Son seti 15-10 alarak Numune’ ye büyük bir darbe vurmayı başardı. Karayolları maçında sakatlık geçiren ve tribünlerden maçı izleyen Begüm’e maçı hediye ettiler.

Son olarak takımımız için önem arz eden diğer bir maç ise ligde 5. sırada yer alan Samsun 19 Mayıs Gençlik ve Spor’u kendi evinde ağırlayacak. Kritik virajı almayı başarırsa diğer karşılaşmalar için eski gücüne ve konumuna kavuşmuş olacak. Hedefi olan Play Off’lar için hiçbir şey bitmediğini göstermiş olacak. Öte yandan Turkuaz-Beyazlı ekip Sakarya Hendek’i kendi evinde rahat bir şekilde yeneceği de tahmin ediliyor.

Temsilcimiz 07.02.2016 (Pazar) günü saat 15.00’de Sakarya Hendek’e konuk olacak.

Gümüşhane Torul Gençlik

Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 2. Lig B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Torul Gençlik toplamda oynadığı 16 maçtan 13 galibiyet alırken 3’te mağlubiyeti var. Temsilcimiz 37 puanla 4. sıradaki yerini hala koruyor. Mavi-Beyazlı ekiple lider Trabzonspor arasında 8 puan farkı var.

Mavi-Beyazlı ekip 3 mağlubiyetinin ikisini birinci yarının 4. haftasında Payas Belediyesi’ne karşı 3-1 alırken diğer mağlubiyetini ise 6. haftada Trabzonspor’a karşı 3-0’lık skorla aldı. İkinci yarının ilk maçını 15. haftada Kayseri Melikgazi Belediyesi’ne karşı oynayan temsilcimiz 3-0’lik başarı sağlamayı başarmıştı. 16. haftada Bingöl ekiplerinden Solhanspor’a karşı 3-1’lik bir skorla mağlup olurken takımımız Melikgazi Belediyesi’yle oynadığı maçta takım içerisinde 3 sporcunun sakatlanması deplasmanda oynanan Solhanspor’a karşı yenilme nedenleri arasında gösterilmişti. Temsilcimiz 17. haftada kendi evinde oynayacağı ligin 2. sırasında yer alan Payas Belediyesi’ne karşı büyük avantajını kaybetmiş olsa da Mavi-Beyazlı ekip bu maçı almayı başardı. Önünde tek zorlu rakip olarak görülen ve 19. haftada Trabzonspor’u kendi evinde konuk edecek. Payas Belediyesi’ni yenen ekibimiz kendine güveni tam bir şekilde Trabzonspor karşısına çıkacak. Alacağı başarı temsilcimizi adım adım Play Off’lara götürmeyi sağlayacaktır. Yapılan transferlerde Trabzonspor maçı öncesi tam zamanında yapıldığının bir göstergesi olduğunu tahmin ediyoruz.

Gümüşhane Torul Gençlik, göstermiş olduğu büyük başarıyı 6. haftadan sonra Solhan takımına yenilerek başarısına bir yenilgi yazdırmıştı. İlk yarının 4. haftası Payas Belediyesi’ne yenilen temsilcimiz ikinci yarının 17. haftasında Payas’ı 3-1 yenmeyi başardı. Aldığı galibiyetlerle birinci sıraya oynayan temsilcimiz görünen o ki lider Trabzonspor’u tahtından etmeye çalışıyor. Temsilcimizin aldığı tüm başarılar Gümüşhane’miz için olsun hem de takımımız adına olsun Play Off’ların ardından 1. Lig’de adını duyurmak istiyor. Temsilcimiz aldığı galibiyetin ardından 19. hafta ise oynayacağı ve kendi evinde ağırlayacağı Trabzonspor karşılaşmasına kadar herhangi bir şekilde puan kaybına uğramaması gerekiyor. Kendi evinde oynayacağı Trabzonspor karşılaşmasında puan alması halinde temsilcimizin önü tamamen açılmış olacak ve hedefi olan Play Off’lara rahat bir şekilde gitmiş olacak.

Torul Gençlikspor, diğer takımların arasından en başarılı seviyeyi yakalayan takım olarak yoluna devam ediyor. Yakalamış olduğu başarıları 1. Lig’le taçlandırmayı başarırsa eski günlerini yad etmiş olacak.

Gümüşhane Torul Gençlik, dün oynadığı karşılaşmada Niksar Belediyesi’ne deplasmanda konuk oldu. Temsilcimiz gittiği deplasmandan 3-1’lik skorla ayrılmayı başardı. Mavi-Beyazlı ekip Tokat Niksar karşısındaki setleri ise  (13-25),(26-28), (25-20), (18-25) aldı.

Gümüşhane Belediyesi SK

Türkiye Hentbol Federasyonu Erkekler 2. Lig B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Belediyesi SK toplamda oynadığı 9 maçtan 7 galibiyeti, o beraberliği, 2 mağlubiyeti var. Temsilcimiz toplamda 14 puanla lig’de 3. sırada yerini koruyor.

Polis Gücü olarak 2. Lig B Grubu’nda daha öncenden mücadele eden Mavi-Beyazlı ekip yapılan görüşmeler ardından Gümüşhane Belediyesi adı altında 2. Lig’de mücadele veriyor. İlk yarının 5. haftası Karabük Gençlikspor’u 36-27, 6. hafta karşılaştığı Amasya 1957 Suluova’yı 35-26 yenerek namağlup unvanını koruyordu. İlk yarının son maçı olan ve deplasmanda oynayan temsilcimiz 7. haftada Tokat Gençlikspor’a 30-25 yenilerek namağlup unvanını Ordu Gençlerbirliği’ne kaptırmıştı. İlk yarının son maçı olan Tokat Gençlikspor karşısında yenilerek Play Off’lar doğrultusundaki ilk virajı geçememişti. Tokat’a yenilmesine rağmen çok fazla bir puan kaybetmeyen temsilcimiz ilk yarının devre arasına averajla birinci sırada girmeyi başarmıştı.  İlk yarıya lider olarak giren temsilcimiz yaptığı hazırlıklar ve transferlerle de ikinci yarının ilk maçı olan namağlup unvanına sahip Ordu Gençlerbirliği takımını kendi evinde ağırlamıştı. Karşılaşmayı 30-27 kaybeden temsilcimiz hedefindeki kritik virajı aşamadı. 9. hafta deplasmanda Rize Karadeniz Spor Kulübü’ne karşı oynayan temsilcimiz Ordu Gençlerbirliği yenilgisini aldığı 38-17’lik galibiyetle unuttu.  Bu hafta pazar günü oynadığı Samsun Tekkeköy maçını kendi evinde ise 38-31’lik bir skor alarak yenmeyi başardı. Kendi evinde Samsun Tekkeköy’e karşı çok zorlanan temsilcimiz kıran kırana geçen maçta galibiyetle ayrılmayı başardı. Temsilcimiz Play Off’lar için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Gümüşhane’nin adını Ankara’da duyurmak için hedefinden asla vazgeçmeyeceğinden biz taraftarlar olarak eminiz.

Temsilcimiz Ordu Karşısında almış olduğu yenilgiyle Lig’in dengesini değiştirmişti. Kendi lehine olan taşlar artık bir adım geriden gelmeye başlarken temsilcimiz Rize Karadeniz Spor Kulübü ve Samsun Tekkeköy’e karşı aldığı galibiyetlerle Play Off’lara gitmeye hayalini suya düşürmedi.

Temsilcimiz 07.02.2016 (Pazar) günü saat 13.00’da Zonguldak Teknik Gençlik SK deplasmanına konuk olacak.

Ramazan Yetim

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim