• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 20 °C

“GÜREŞ’E İLGİ YOK”

12.07.2015 17:30
“GÜREŞ’E İLGİ YOK”
Güreş ve Jimnastik Antrenörü Akın Demirci, “Gümüşhane’de futbol, voleybol gibi bazı spor dallarına olan ilgiyi ne yazık ki bireysel spor olan güreşte göremiyoruz”

Demirci, gazetemize yaptığı açıklamada, “Gümüşhane’de önceliğimiz, güreşin altyapısını oluşturmak. Çalışmalarımız sürüyor. Güreş kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Güreşte sporcu sayısı 10’u bile geçmiyor

Gümüşhane’de 8-9 lisanslı elit sporcunun olduğunu kaydeden Demirci, “Güreş sporu kültürünü Gümüşhane’de oluşturmak çok zor. 10’nun üzerinde sporcu sayımız bile yok. Bazen bu sayıyı geçiyoruz ama yine on kişinin altına düşüyoruz. Seçtiğimiz sporcularla beraber, bu olguyu Gümüşhane’de yıkmaya çalışıyoruz. 2-3 yıldan beri lisanslı sporcularımız var ama bunlar antrenmanlara sürekli olarak devam eden sporcular değil. Güreş zor bir spor olduğu için süreklilik yok. Bu nedenle de müsabakalara sporcu yetiştiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl düzenlenen güreş yarışmalarına sporcu olmadığı için gidemediklerini belirten Demirci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye İl müsabakalarına 2013 yılında gittik fakat çocuklar yeni olduğu için bir başarı elde edemedik. Gittiğimiz müsabakalarda sporcular, heyecanlarını biraz da olsa yendiler ama çocuklar Gümüşhane’ye geldikten sonra daha güreş antrenmanlarına gelmemeye başladı. Bu yıl çocuklarımız güreşe devam ederseler müsabakalara katılacağız. Müsabakalar ise Mayıs ve Haziran ayında yapılıyor. 2013’de güreşte il müsabakaları yapıldı ve grup müsabakalarıydı. Sonucunda ise grup olarak 6’ncı olduk.”

Çocukları anne ve babalar yönlendirmeli

Gümüşhane’de güreş kültürünün oluşturulması gerektiğini dile getiren Demirci, “Bu kültürün ise her yaş grubu için geçerli olması gerekir. İlla güreş, karate, boks, basketbol, futbol değil. Anne ve babaların çocuklarını spora teşvik etmesi gerekiyor. Gümüşhane’de güreş kültürü olması için herkesin elini taşın altına koymalıdır” diye belirtti.

Demirci, Jimnastiğe de Gümüşhane’deki memur kesiminin rağbet ettiğini vurgulayarak, “Jimnastik de 5 ile 10 yaşına kadar gruplarımız var. Jimnastiğe Gümüşhane’de rağbet var. Dışarıdan gelen, memur çocuklarını özellikle jimnastiğe getirmeye çalışıyor. Geldikleri yerde bu sporu görmüşler ki spor kültürünü devamını burada arıyorlar. Bu talebi karşılamak için de burada jimnastik bölümü açtık. Bu sporu müsabaka amaçlı henüz erken olduğu için düşünmüyoruz. Sadece eğitim amaçlı ve diğer spor branşlarına temel olsun diye jimnastiği açtık” dedi.

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim