• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 17 °C

GÜMÜŞHANE’DE OBEZİTE DANIŞMANLIK HİZMETİ BAŞLADI

13.01.2014 12:24
GÜMÜŞHANE’DE OBEZİTE DANIŞMANLIK HİZMETİ BAŞLADI
Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde obezite ile mücadele sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Gümüşhane’de obezite danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.


Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, boy ve kilosu hesaplanan vatandaşların boy-kilo endeksi hesaplandıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen adımölçerler uygun vatandaşlara dağıtıldı.
Toplum Sağlığı Merkezinde düzenlenen örnek uygulamaya Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Burada boyu ve kilosunu ölçtüren Vali Dr. Yusuf Mayda, bir miktar fazlalığının olduğunu belirterek, bunu da biraz daha fazla hareket ederek, köy ziyaretlerini artırarak, inşaat denetimlerini biraz daha fazla gerçekleştirerek yok edeceğini söyledi.

“MODERN DÜNYADA HAREKET AZALINCA KİLOLAR VE HASTALIKLARDA ARTTI”
Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mayda, dünya genelinde teknolojinin de artmasıyla birlikte hareketin azaldığını belirterek, bunun tabi sonucu olarak da fazla kilo ve hareketsizlikten kaynaklanan çeşitli hastalıkların ortaya çıktığını söyledi.

“İKİNCİ KATA BİLE ARTIK MERDİVENLE DEĞİL DE ASANSÖRLE ÇIKAR OLDUK”
Son zamanlarda Sağlık Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığının hareketsizlik ve obezite ile mücadelede önemli adımlar attığını kaydeden Vali Mayda, “Bunlardan birisi de bugün uygulamaya koyduğumuz obezite danışmanlık hizmetidir. Beslenmeden ziyade bizdeki kilo problemleri hareketsizlikten oluyor. Gerçekten hareket kabiliyetimiz gittikçe azalıyor. İkinci kata artık merdivenle değil de asansörle çıkar olduk. Bunu çeşitli spor aktiviteleri ile telafi ettiğimiz takdirde herkesi sağlıklı hale getirmemiz mümkün.” dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise il genelinde obezite ile mücadele konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla Toplum Sağlığı Merkezlerinde obezite danışmanlık hizmeti sunulmaya başlandığını söyledi.
Bu hizmetten faydalanmak için müracaatta bulunanların genel durumunun değerlendirildiğini ve kilosu fazla olan vatandaşlara kolay kilo vermelerini sağlayıcı öneriler ve beraberinde diyet listesi ve adım ölçer verileceğini kaydeden Pehlivan, “Bugüne kadar ‘bir dirhem et, bin ayıp örter’ düşüncesiyle sıradan bir olgu olarak algılanan obezite anlatışının başımıza bin dert açan anlayış ile değişmesi gerekmektedir.” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim