• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞHANE YÜZME HAVUZUNA KAVUŞUYOR

05.08.2015 18:33
GÜMÜŞHANE YÜZME HAVUZUNA KAVUŞUYOR
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, “Hedefimiz ilk 3 yılda milli takıma sporcu yetiştirerek 5 yıl içerisinde ise ülkemizi ve ilimizi temsil edecek sporcular yetiştirmektir.”

Aslan, “Gençlik ve Spor bakanlığının 81 ilde gerçekleştirdiği ‘Olimpik Yüzme Havuzu Olmayan İlimiz Kalmasın’ projesi kapsamında Gümüşhane’de yarı olimpik yüzme havuzuna eylül ayı sonu itibariyle hizmete açılacak” dedi. 

 Aslan, gazetemize yaptığı açıklamada, yüzme havuzunun iki yıldır inşaatının devam ettiğini anımsatarak, “Yarı olimpik yüzme havuzuna su tutarak sızdırması var mı yok mu ona baktık ve sonuç olarak yüzme havuzunun gövdesinde bir sızdırma olmadığını tespit ettik. Eylül ayının sonunda bitirmeyi planladığımız için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yarı olimpik ve çırpınma havuzumuzla Gümüşhane halkının Eylül ayının sonu itibariyle hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun bitmesi halinde hem Gümüşhane’yi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek istediklerini ifade eden Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yüzme havuzu Gümüşhane açısından çok büyük bir eksikti ve bu eksikliği tamamlamak üzereyiz. En önemli amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak spor merkezlerine taşımak. Yarı olimpik yüzme havuzunda yetişen sporcuları tespit edip bunları bir üst kategoriye kavuşturmak. İlimizden Türkiye şampiyonasında birinci olarak bayrağımızı en iyi bir şekilde uluslararası müsabakalarda temsil etmesini sağlamak. Yüzme konusunda da diğer spor dallarında olduğu gibi yüzmede de iddialıyız. Yüzme de bireysel bir spor olduğu için başarılı olacağımıza inanıyoruz. İşi biraz sıkı tutarak iyi antrenör, iyi hizmet ve sıkı çalışmayla başarı getireceğimize inanıyoruz. Hedefimiz ilk 3 yılda milli takıma sporcu katmak 5 yıl içerisinde de ilimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek. Sadece yüzme havuzuna değil diğer dallarda da bu amaç geçerli.”

Gümüşhane Üniversitesi’nin yaklaşık 18 bin gibi yüksek bir öğrenci kapasitesine de kavuşacağının düşünülmesi halinde, bu öğrenci potansiyelinin ihtiyacının da karşılanması gerektiğini kaydeden Aslan, “Üniversitede mevcut olan yüzme havuzu, bu potansiyele ihtiyaç vermede sıkıntı çekmemesi için, kendi yüzme havuzumuzdan hem üniversite öğrencilerinin hem de Gümüşhane halkının yararlanması için 15 kişilik kadromuzla her türlü olanağı sağlayacağız” dedi.

Gümüşhane’de yapılan yarı olimpik yüzme havuzunda her türlü müsabakalara katılabilecek bir düzeyde havuz olduğuna değinen Aslan, “Olimpik yüzme havuzunun biraz daha detaylar içeriyor. Fakat yarı olimpik yüzme havuzumuz biraz daha sporcu yetiştirme merkezimiz olacak. Olimpik yüzme havuzunun yapılmama sebebi ise bölgesel ve nüfus neden oldu. Gümüşhane ve Gümüşhane gibi illerde genellikle yarı olimpik yüzme havuzları tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim