• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 20 °C

Gümüş Kötü Başladı

23.01.2020 16:34
Gümüş Kötü Başladı
TFF 2.Lig Beyaz Grubun ikinci yarı ilk karşılaşmasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşan Gümüşhanespor, 3-0 mağlup olarak ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı. Samsunspor ise aldığı galibiyet ile ligde bu yıl ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

TFF 2.Lig Beyaz Grubun ikinci yarı ilk karşılaşmasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşan Gümüşhanespor, 3-0 mağlup olarak ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı. Samsunspor ise aldığı galibiyet ile ligde bu yıl ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmaya her iki ekipte kontrollü başladı. Dakikalar ilerledikçe ev sahibi ekip baskı kurmak istese de ilk yarım saatlik dilimde ciddi tehlike yaratamadı.

İlk yarım saatlik bölümün ilk ciddi atağı ise temsilcimizden geldi. Organize gelişen atakta ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Raif Gündoğdu'nun sert vuruşunu kaleci Nurullah Aslan son anda kornere çeldi.

Dakikalar 38'i gösterirken ciddi tehlike görmediğimiz kalemizde golü gördük. Bu dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında, kaptan Caner Arıcı'nın ortasını iyi takip eden Atabey Çiçek, net bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Kalesinde gördüğü golden sonra direnci düşen temsilcimiz, oyundan da düştü. Ev sahibi ekibin baskısını artırdığı ilk yarının sonlarında dakikalar 44'ü gösterirken ev sahibi ekip aradaki farkı ikiye çıkardı. Temsilcimiz ceza sahasında oluşan karambolde topu uzaklaştırma çabamız sonuç vermeyince ceza sahası dışında topla buluşan Gökhan Aslan plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci 45 dakikaya etkili başlayan taraf, skor üstünlüğünün verdiği moralle ev sahibi Yılport Samsunspor oldu.

Özellikle orta sahada İlyas Kubilay Yavuz'un harika organize ettiği ev sahibi ekip dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü tamamen eline aldı.

Her geçen dakika kalemizde pozisyonlarını yoğunlaştıran ev sahibi ekip, 68.dakikada Gökhan Aslan kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Sağ kanattan gelişen atakta ilk golün asistini yapan Caner Arıcı'nın ortasına iyi yükselen Gökhan Aslan kafayla topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın son çeyreğinde ev sahibi ekibin farkı artırma, temsilcimizin ise azaltma çabaları sonuç vermeyince, mücadele ev sahibi Yılport Samsunspor'un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Gümüşhanespor Kapanmasın Diye Mücadele Ediyoruz

Karşılaşmanın ardından her iki takımın teknik direktörü mücadeleyi değerlendirdi. Karşılaşmanın ardından maç sonu basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Gümüşhanespor Teknik Direktörü Fatih Akyel, mücadeleyi değerlendirdiler.

Ertuğrul Sağlam: “1,5 Yıl Sonra Lider Olduk, Keyfini Çıkartacağız”
Uzun bir aradan sonra ligde lider olduklarının altını çizen Ertuğrul Sağlam, “1,5 yılın ardından ligde lider olduk. Bunu keyfini yaşayacağız. Rehavete girecek bir durum yok. Aksine daha fazla sorumluluk yükleyecek. Bizler de sorumluluk sahibi insanlar olarak bu sorumluluğu yerine getirerek, hepimizin istediği şampiyonluğa ulaşacağız. Cumartesi günü bir final maçı bizi bekliyor. Pazartesiden itibaren o maça hazırlanacağız. Liderliğin yüklediği sorumluluklar var. Bundan sonra daha fazla çalışacağız, fedakarlık yapacağız. İnşallah geldiğimiz noktadan aşağıya inmemeye çalışacağız” dedi.

Fatih Akyel: “Gümüşhanespor Kapanmasın Diye Mücadele Ediyoruz”
Gümüşhanespor Teknik Direktörü Fatih Akyel ise, “İyi mücadele ettik. Takımımız 2 gün önce toplandı. Lisansları ancak yetiştirdik. Elimizdeki 14-15 oyuncu ile buraya gelebildik. Takımımız büyük sıkıntılar içerisinde. Kapanma noktasına gelmişti. Cuma günü şehrin büyükleri hamle yaparak, eski oyuncularımızdan takıma 15 kişi topladık. En çok mutlu olduğumuz şey de buraya maça gelmekti. Türk futbolunda büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıları biz de çekiyoruz. Kulüpler birer birer kapanıyor. Biz de Gümüşhanespor kapanmasın diye 1 aydır mücadele veriyoruz. Biz buraya puan ya da fark olmasın diye geldik. Kimse kimseyi kandırmasın. Samsunspor büyük bütçelere kurulmuş güçlü bir ekip. Samsunspor’un yeri burası da değil, daha yukarılardır. Biz bundan sonra yolumuza bakacağız. Samsunspor bizim rakibimiz değil. Bizim rakiplerimiz aşağılarda. Bundan sonraki süreçte düşmemek için mücadele vereceğiz” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim