• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞ KIZLARA ZORLU FİKSTÜR

06.09.2016 20:14
GÜMÜŞ KIZLARA ZORLU FİKSTÜR
2016-2017 Voleybol Sezonu, bayanlar ve erkekler 1’inci ve 2’nci liglerinin fikstürü Ankara Green Park Hotel’de gerçekleşti.

 

Temsilcimiz Gümüşhane Gençlerbirliği Bayan voleybol takımı 2016-2017 sezonuna, 15 Ekim Cumartesi günü zorlu deplasman İlbank karşısında start verecek. 

İlk üç hafta oynanacak maçların çok önemli olduğunu söyleyen temsilcimizin Başantrenörü İsmail Yengil gazetemize sezon öncesi antrenmanları ve 2016-2017 1.lig fikstürünü değerlendirdi.

 Yengil, “Sezon öncesi hazırlık dönemimizin şükreler olsun sakatlık yaşamadan üçüncü haftanın sonuna geldik. İlk üç haftalık antrenman dönemimizde kuvvet, teknik ve üçüncü hafta itibariyle file üstü top oyunlarına geçtik. File üstü oyunlarında sporcularımızı riske edecek hareketlerden kaçındık. Dördüncü haftadan itibaren defans, servis ve servis karşılama antrenmanlarına ağırlık vereceğiz. Bayrama kadar takımımız maç yapabilecek kıvama getireceğiz. İlk bir aylık zamanımız bu şekilde geçiriyoruz” diye konuştu.

4 Hafta Ankara Deplasmanı

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 1. ligin fikstürü çekildiğini hatırlatan Yengil, “Ligimizde kolay maç yok. Sonuçta tüm takımlar ile oynayacağız. Fikstürü incelediğimizde birinci, üçüncü, beşinci ve yedinci hafta Ankara takımları ile deplasmanda oynayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Yengil, “Ligin ilk yarısında oynayacağımız 7 maç deplasmanda 6’ı ise kendi evimizde, bir deplasman fazla oynayacağız. İlk yarı 13 ikinci yarı 13 olmak üzere toplam 26 maç var. Bu maçların tümünü kazanan takımın alacağı puan 78’dir” dedi.

Ligde tüm maçları kazanabilecek bir takımın olduğunu düşünmediğini ifade eden Yengil,  “Geçtiğimiz yıllardan edindiğim tecrübelere göre 55-60 puan arası alan takımın en kötü ligi dördüncü bitirip Play-Off’a kalacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bütün Maçları Kazanmak İstiyoruz”

Yengil, “Kolay takımlara karşı 3-2 maç kaybetmememiz gerekiyor. Elimizden geldikçe bütün maçları kazanmak istiyoruz. Arka arkaya zor maçlar var bu periyotta oyunculara yükleme şansımız maalesef olmayacak. 34 gün içerisinde 7 tane maç oynayacağız. Haftada bir maç iyidir ama bir ayda 4 maça göre. Biz 34 günde 7 maç oynayacağız ve buna deplasmanlarda yol yorgunluğu olacaktır. Takımız dirençli olmalı” ifadelerini kullandı.

“Lige İyi Başlamak İstiyoruz”

Yengil , açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

 “Oyuncuları güçlü, psikolojik olarak üstün olan ve moralli olan takımlar bu zorlu haftaları puan alarak geçirecektir. Biz de oyuncularımızı bu şekilde hazırlayacağız ve onlardan bu haftaları en iyi şekilde geçirmelerini isteyeceğiz. Kendine güvenen oyuncular ile maç kazanmak daha kolaydır. Lige iyi başlamak istiyoruz. İlk dört maçta totalde olan 12 puanın 9’u iyi çok iyi olacağını düşünüyorum. Maçları dört dört ayırırsak daha iyi motive olacağız.”

“Sürpriz sonuçlar bizi bekliyor”

Gümüşhane Gençlerbirliği Voleybol takım kaptanı Gülcan Tokmak ise, “Bu sezon neredeyse kolay maçımız yok. İlk maçımızı geçen sene 1.ligten düşen ilbank ile oynuyoruz ve bana göre grubun en iyi takımından bir tanesi. Zorlu bir Ankara deplasmanı bizi bekliyor. En iyi şekilde hazırlanıp bu maçtan puanla dönmek istiyoruz. Cumartesi maç yapıyoruz çarşamba bir daha, oynadığımız maçın sonucuna bakmayıp bir sonraki maça hemen kafa olarak toparlanmamız lazım. Bu sezon bütün takımlar birbirini yenecek seviyede. Sürpriz sonuçlar bizi bekliyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim