• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

Gümüş Kızlar TED Koleji Deplasmanında

08.12.2016 12:26
Gümüş Kızlar  TED Koleji Deplasmanında
Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Lig B grubunda mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği Voleybol Takımı, Ankara temsilcilerinden TED Koleji Voleybol Takımı ile karşılaşacak.

Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Lig B grubunda mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği Voleybol Takımı, Ankara temsilcilerinden TED Koleji Voleybol Takımı ile karşılaşacak.

Temsilcimiz, sezon başında Play-Off hedefi ile çıkılan yolda kurulan kadro on haftalık periyotta 8 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile topladığı 24 puanla üçüncü basamakta yer alıyor. Geçen hafta Elazğı DSİ Voleybol Takımını kendi evinde 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmişti.

B grubunu 8. haftasında Sakarya Hendek ile karşılaştıklarını hatırlatan antrenör İsmail Yengil, gazetemize yaptığı açıklamada, “Kendi evimizde Sakarya Hendek takımını 3-2 mağlup etmiştik. Oyun disiplininde uzak bir görüntü çizdik. O maçtan sonra oyuncu grubu ile görüştüğümde her takımı ciddiye almamız gerektiğini bir kez daha hatırlattım. Sporcularım da bazı şeylerine farkına varıp, grubun dokuzuncu haftasında deplasmanda karşılaştığımız MSK Urfa takımı maçına çok ciddi bir şekilde çıktılar. Urfa deplasmanından 3-0 gibi net bir skor aldık. Bu sonuç tabi ki bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Yengil, “Geçen hafta DSİ Elazığ takımı ile karşılaştık. Rakibimize karşı dersimize iyi çalıştık. Onları da 3-0 yendik. Aldığımız bu galibiyetler bizi Play-Off’a biraz daha yaklaştırıyor. Maç disiplinimizi hiç kaybetmedik. Son üç maçta sekiz puan topladık” dedi.

Takım olarak iyi gittiklerini belirten Yengil, ligin üçüncü basamağında olmanın takıma ayrı bir güven verdiğini sözlerine ekledi.

Rakip TED Koleji

Yengil, “Önümüzde TED Koleji, Samsun ve Bartın maçları var. Bu maçların ikisi deplasmanda. Sezon başından bu zamana kadar lig maratonunda hiçbir takımdan çekinmediğimizi hep söyledik. Bütün maçlarımıza galibiyet parolası ile çıkacağız. İlk dördü kovalayan TED Koleji ile oynayacağız. Rakibimizi çok önemsiyoruz. TED Koleji önünde alacağımız galibiyet ile bir basamak yükselmek ve Samsun maçı öncesinde büyük bir moral kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

“Oyuncu Performanslarından Memnunum”

Müge Örencik’in gribal enfeksiyon geçirdiğini dile getiren tecrübeli antrenör, “Müge’nin yokluğunda süre alan Kübra’nın performansından oldukça memnun kaldık. Genç oyuncularımız Ebru ve Hilal’e biraz daha şans verdik. Bu oyuncularımın performansları gayet iyi. Giren çıkan tüm oyuncularım her maça hazır bir şekilde hazırlanıyor.  Antrenmanda her oyuncum çok iyi hazırlanıyor. Her oyuncu için aynı programı uyguluyoruz. Bu etkenler bizi hedefimize biraz daha yaklaştırıyor” değerlendirmesinde bulundu.  

Yengil, “Sezon öncesi Samsun’da ve Bolu’da hazırlık maçları ve kamplar gerçekleştirdik. Karşılaştığımız rakiplerimiz, oyuncular ve yöneticiler ile yaptığımız sohbetlerde bizi ligin dört sırasına yakıştırıyorlardı. Kurulan kadromuz sezon başında o ışığı vermesi ve bugün baktığımızda ligin üçüncü sırasında yer almamız bize ayrı bir gurur veriyor. Ancak daha sezon bitmiş değil oynanmamış, kazanılmamış birçok puanımız var. Biz bildiğimiz bu yolda emin adımlarda ilerleyeceğiz” dedi.

Yengil daha sonra şunları kaydetti:

“Yaptığımız antrenmanlarımız maç sonuçlarına yansıyınca bize olan güven arttı. Biz ne yaptığımızı, hangi antrenman tarzını kullanacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz kesinlikle hiçbir takımdan korkmuyoruz. Ligde bütün takımları yenecek gücümüz olduğuna inancım var. İnşallah sezon sonunda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.”

“Hedeflerin Farkındayız”

Gümüş Kızların kaptanı Gülcan Tokmak, ise  “Taraftar baskısı ya da kendimizi daha iyi göstermek için mi bilemiyorum ama kendi evimizde çok gergin oluyoruz. Bizden kalite olarak düşük olan takımlar karşısında oynayamıyoruz. Ankara’da çok zorlu deplasmanlara gittik. Rakibe hiç göz açtırmadık. Herkes servis kullandı, smaç attı oyundan hiç düşmedik” ifadelerini kullandı.

Tokmak daha sonra şunları kaydetti.

“Bizim takımda arkadaşlık bakımından hiçbir sıkıntımız yok. Çok iyi anlaşıyoruz, takım ruhunu yakaladık ama maalesef kendi evimizde istenilen performansı veremiyoruz. Bunun biz de farkındayız. Bir şekilde maçları kazanıyoruz. Sonuçta önemli olan maçtan puan almak. Bazen de performans iyi olmaz sonuç iyi olur. Bazen de çok iyi oynarsınız maçı kaybedersiniz. Biz sezon başı hedeflenen Play-Off için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Lig sıralamasına baktığımızda bizden beklenilen yerdeyiz. Çok bütçeli takımlar var. Onlar aralarında sıyrılıp Play-Off hedefimizi sonuna kadar kovalamak istiyoruz.” 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim