• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

GÖZ ALTI TORBALARI KADERİNİZ OLMASIN

01.04.2016 17:26
GÖZ ALTI TORBALARI KADERİNİZ OLMASIN
GÖZ ALTI TORBALARI KADERİNİZ OLMASIN

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, gözaltı torbalarının genelde genetik nedenlerle ortaya çıkan bir durum olduğunu söyledi. 
Göz çevresinin yağ yastıkçıkları ile çevrili olduğunu ifade eden Op.Dr. Şeyda Atabay, “Bazı durumlarda bu yağlar öne doğru yerleşir. Ve torbalanma oluşturur. Bu durum gözaltlarında istenmeyen torba durumlarına neden olur. Daha yaşlı ve üzgün görünüme neden olan bu durum bazen cilt fazlalığı ile birlikte olmaktadır. Bu şikayet ile başvuran hastamızda öncelikle durumu değerlendiririz. Cilt fazlalığı ve hastamızın yaşı, tedavi planında oldukça etkilidir. Genç hastalarımızda cilt ile bir sorun olmadığında internal yöntem ile dışarıdan kesi olmadan dikişsiz tedavi uygulanmaktayız. Bu tedavi ile hastalarımız dikişsiz bir şekilde gözaltı torbalarından kurtulmaktadırlar” diye konuştu.
Daha ileri yaştaki hastalarda external tedavi yöntemi uygulandığını kaydeden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, şöyle konuştu:
“Torbalardan kurtarırken cilt germe yüz germe tedavilerini de kombine olarak yapabilmekteyiz. Kişiye göre estetik tasarım sayesinde kapak askı kasını da sağlamlaştırarak ileriye yönelik gözü koruma müdahaleleri de yapabilmekteyiz. Göz altı torba tedavileri çok özel tedavilerdir. Göz çevresi dokuları göz kasları, sinileri ve damarları tarafından karmaşık şekilde çevrilidir. Operasyon sırasında göze ve çevresine oldukça nazik davranılmalıdır. Estetik amaçlı yapılan bir tedavi görme gibi önemli bir fonksiyonu olan gözümüze asla zarar vermemelidir.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim