• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 29 °C
  • Trabzon : 23 °C

Gençlik Merkezi ‘Saygı’ Konusunu İşledi

30.11.2016 14:12
Gençlik Merkezi ‘Saygı’ Konusunu İşledi
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı birçok faaliyet ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı birçok faaliyet ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Gençlik Merkezi bünyesinde bulundurduğu müzik kulübü ile bağlama, gitar, keman, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve ney eğitimleri ve ney eğitimleri verirken, fotoğrafçılık kulübü, güzel sanatlar kulübü ve kişisel gelişim kulübü ile de aşçılık kurslarını sürdürüyor.  

Atölye çalışmalarında ise dil eğitim konusunda KYK kız yurtlarında Osmanlıca ve Arapça eğitimi verilirken, Gençlik Merkezinde ise İngilizce kursu verilmekte. İnovasyon atölyesinde ise yakın tarih, dış politika, vatandaşlık ve siyasal yapı konuları işleniyor. Kişisel gelişim atölyesinde drama, diksiyon ve iletişim kurslarına devam ediliyor.

İslamafobi, Türk İslam bilginleri ve Anadolu Manevi kandilleri gibi konuları işleyen Değerli Atölyesi bu ay ki çalışmasında ‘Saygı’ konusunu işledi.

“Tüm Gayretimizi Göstermeliyiz”

Gençlik ve Spor Bakanlığının, gençlik merkezleri aracılığıyla donanımlı gençler yetiştirmek için tüm gayretini gösterdiklerinin altını çizen Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın özellikle değerler eğitimi konusunda verdiği önemin farkındayız. Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak da elimizden geleni yapıyoruz. Tabi yapılan bu çalışmaları gençler üzerinde etkisini görmek istiyoruz. Bu ay da saygı konusunu işleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Eroğlu, “Gümüşhane küçük bir il, mütevazi şehrin yansımasını kontrol etmek istiyoruz. Saygı bizim töremizde çok önemli bir öğedir. Küçüklerimizin büyüklerine olan saygısını ölçmek için ve Gençlik Merkezleri olarak bunu ne kadar aktarırız konusunu test etmek için bir fırsat. Umuyorum ki gençlerimiz bu değerlerimizi kaybetmeden yetişiyordur. Gümüşhane gençlerine güveniyorum, onların bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiklerini inanıyorum. İnşallah güzel bir çalışma olacak. Her ay bu tarz çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Gençlik lideri Onur Yayla ise “Gençlik Merkezimizde birçok atölye çalışmalarımız ile kurs çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gönüllü gençlerimiz ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Değerler Atölyemizde her ay farklı bir konuyu işleyeceğiz. Salonda gösterdiğimiz faaliyet dışında sahaya inerek de çalışmalar yapıyoruz. Gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimiz ile amcalarımıza ve teyzelerimize soru cevap şeklinde bir etkinlik gerçekleştirerek, Gümüşhane gençlerimizin ne kadar saygılı olduklarını test etmiş olacağız. Bu tarz faaliyetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Teknoloji Doğru Kullanılmalı

Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü öğrenciler ile Gümüşhane’ne pazarında yaşlı insanlar ile saygı konusunda hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbet sırasında gençlik dönemleri ile yeni nesil gençleri kıyaslayan Abdullah Taşan da, “Bizim gençliğimiz ile şimdiki gençlik arasında çok fark var. Bu farkın bekli de en büyük etkeni teknoloji. Gelişen teknolojiyi gençlerin verimli kullandığını düşünmüyorum. Kendilerini sosyal medyaya verip, gerçek hayattan uzaklaşıyorlar. Örneğin otobüste yaşlı bir amcaya yer vermek yerine, kendilerini telefonlarına veriyorlar ve hiçbir şeyin farkına varamıyorlar” değerlendirmesinde bulundu. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim