• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 16 °C

ERDOĞAN'A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

27.06.2016 11:01
ERDOĞAN'A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden Mihriban Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tutmanın sevincini yaşıyor.

Uluslararası Parali̇mpi̇k Komi̇tesi̇ (IPC) Avrupa Atleti̇zm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada 11.32’li̇k derecesiyle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gitmeye hak kazanan Mihriban Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tutmanın gururunu yaşıyor.

 Mihriban, yaptığı açıklamada, İtalya'da elde ettiği dereceyle verdiği sözü tuttuğunu belirterek, daha iyi sonuçlar alabilmek için çok çalışacağını söyledi.

 Avrupa Atleti̇zm Şampi̇yonası’na gi̇tmeden önce Cumhurbaşkanlığı Külli̇yesi̇’ndeki resepsi̇yona katıldığını hatırlatan Mihriban, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyi̇p Erdoğan sporcularla ayrı ayrı ilgilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşma imkanı buldum. Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanımız Bi̇rol Aydın da kendi̇si̇ne, 'Mi̇hri̇ban’ın çok az bi̇r mesafesi̇ kaldı. İnşallah kotayı alacak' dedi̇. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bana, 'Mihriban sen halledersin az bir mesafe kalmış, sen atarsın' demişti. Ben kazandığım bu kotayı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum." diye konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sporculardan desteğini esirgemediğini anlatan Mihriban, "Bizler de aldığımız güzel derecelerle kendisini sevindirdiğimizi umuyorum." ifadesini kullandı.

ENGELLERİ SPORLA AŞALIM                                                               

Gümüşhane'de yürütülen "Engelleri Sporla Aşalım" ve "Engele Takılma Kulübe Takıl" projeleri ile 100'e yakın özel eğitime ihtiyacı olan çocuk ve gence, yetenekleri doğrultusunda eğitim verildi. Eğitim alan sporculardan beşi, Avrupa ve Türkiye'de düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece elde etti.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, gazetemize yaptığı açıklamada, 8 yıldır Gümüşhane Valiliğinin desteğiyle Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında "Engelleri Sporla Aşalım" ve "Engele Takılma Kulübe Takıl" projelerini yürüttüklerini söyledi.

ÇOCUK VE GENÇLERE ULAŞTIK

Aslan, projeler sayesinde özel eğitim alması gereken çocuk ve gençlere ulaştıklarını belirterek, "Evlerine adeta hapsolmuş çocuklara ulaşmayı hedefledik. Bu doğrultuda çocuğunun engelli olduğunu kimseye söyleyemeyen ailelerin evlerine giderek, çocuklarımızı aldık ve projeye dahil ettik" dedi.

BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ

Yapılan çalışmaları değerlendirdiklerinde, başladıkları döneme göre büyük mesafe kat ettiklerini anlatan Aslan, "Projenin meyvelerini ilk yıldan itibaren almaya başladık. Hedefimiz atletizm, masa tenisi ve badminton branşlarında sporcu yetiştirmek" diye konuştu.

Aslan, çocukların engellerini sevgi ve sporla aştıklarına şahit olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız, antrenörümüz Gülüzar Bozlak Şahin'in özel ilgi ve sevgisi sayesinde büyük ilerleme sağladı. Çocuklarımız, eğitimler sayesinde adeta engellerini aştı. Çalışmalar sonucu milli takıma sporcu gönderme başarısı elde ettik. Ayrıca 6 sporcumuz da Avrupa ve Türkiye'de düzenlenen çeşitli yarışmalarda başarı elde etti. Eğitimler sırasında bizi mutlu eden en önemli şey çocuklarımızın artık gülmeye başladığını görmek. Çocuklarımız, toplumun bir parçası olduklarını kabullendiler ve toplum içinde yaşamanın tadına vardılar. Çocuklarımızı sporla eğitelim derken, onlar büyük başarı göstererek milli takım sporcusu oldular. Engelleri sporla aşmaya çalışırken, çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzlerindeki sevgiyi, mutluluğu ve kardeşliği gördük. Aslında spor bahane, sevgi şahane."

MİHRİBAN SÖZÜNÜ TUTTU

Aslan, özel sporculardan Mihriban Kaya’nın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Avrupa Atleti̇zm Şampi̇yonası’na gi̇tmeden önce Cumhurbaşkanlığı Külli̇yesi̇’ndeki resepsi̇yona katıldığını hatırlatarak, “Burada Mihriban Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu sözü tuttu. Bu hem kendisi, hem ilimiz hem de ülkemiz adına büyük bir onur ve gururdur” ifadelerini kullandı.

 "SEVGİ HER DERDİN ÇARESİ"

Antrenör Gülüzar Bozlak Şahin, amaçlarının özel eğitim gereken çocukları rehabilite etmek olduğunu dile getirerek, "Çocuklarımızın özgüven kazanmalarını, sosyal çevre edinmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Çocukların engellerini sevgiyle aştıklarını, böylece sevginin her derdin çaresi olduğunu bir kez daha gördüklerine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı antrenmandan çok sevgiyle eğitiyoruz. Aramızda öğretmen, öğrenci ilişkisi yok. Abla, kardeş ilişkisi ön planda. Çocuklarımızın bu konuda duyarlı olan ailelerinin büyük desteğini görüyor. Aileler bize destek olmasaydı bu kadar başarılı olamazdık. Verilen eğitim ve ailelerin desteği ile her türlü engeli aştığımızın en güzel örneği Mihriban Kaya’nın elde ettiği başarıdır.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Arda Turan
27 Haziran 2016 Pazartesi 12:10
12:10
Başarılarının devamını diliyorum.
151.250.252.211
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim