• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 14 °C

EL ELE BİRİNCİ LİGE

17.03.2016 11:46
EL ELE BİRİNCİ LİGE
EL ELE BİRİNCİ LİGE

Türkiye Voleybol Erkekler 2. Ligi B Grubunda ligi ikinci sırada tamamlayan Gümüşhane Torul Gençlik ile yine Türkiye Hentbol Erkekler 2.Lig, B grubunda ligi lider olarak bitiren Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takımını birinci lig yolunda zorlu karşılaşmalar bekliyor.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Şehit Tamer Özdemir Çok Programlı Lisesinde bir okul takımı olarak kurulan, daha sonra elde ettiği başarılarla 2009-2010 sezonunda birinci lige yükselen Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol takımı, 2014-2015 sezonunda düştüğü ikinci ligden bu sezon gösterdiği başarı sonrası play-offlara kalarak yeniden birinci lige çıkma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Geldiğimiz Lige Döneceğiz

Gümüşhane Torul Gençlik Antrenörü Ümit Terzi, 2014-2015 sezonunda yol kazası yaşadıklarını ifade ederek, “Biz, her zaman birinci ligde oynamaya alışmış bir takımız. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Arkasspor gibi Avrupa kupalarında da mücadele eden zorlu rakiplerle altı sezon mücadele ettik. Bu zorlu rakiplerimizi Gümüşhane’ye getirmenin mutluluğunu yaşadık. Biz geldiğimiz lige döneceğiz” dedi.

“Eksiğimiz Yok, Tam Kadro Hazırız”

Terzi, takımda Hamzagiç, Yavuz, Hasan, Levent, Cem, Kadir, Akif, Eyüp, Mateis, Çağlar, Sefer, Ali, Ahmet ve Mehmet Ali olmak üzere 14 sporcunun bulunduğunu, sakat oyuncularının olmadığını belirterek, “Şu anda hazırlıklarımızı tam kadro olarak sürdürüyoruz. Dörder takımlar halinde iki grup halinde yapılacak karşılaşmalarda bizim grubumuzda ilk olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi, ardından TFL Altekma ve son olarak da Adana Toros BYZ ile karşılaşacağız. Karşı gruptan olduğu gibi bizim de bulunduğumuz gruptan iki takım Bursa’da Nisan ayında yapılacak olan final karşılaşmalarına katılacak” diye konuştu.

“İlk Hedefimiz Bursa’ya Gitmek”

Rakiplerinin de en az kendileri kadar güçlü olduğunu ifade eden Terzi, şunları kaydetti:

“Bizim ilk hedefimiz, mücadele edeceğimiz bu grupta ilk iki takım arasında olmaktır. Bursa’da yapılacak olan final karşılaşmalarına katılabilmemiz için iki takımdan birisi olmamız gerekiyor. Sporcularıma güveniyorum. Her türlü hazırlığımızı final karşılaşmalarına katılmak üzerine yaptık. Gümüşhane’de bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımızı ve Ankara’da bulunan tüm Gümüşhaneli hemşerilerimizi bize desteklemeye çağırıyorum.  Onların bize verecekleri destek moral ve motivasyonumuzu daha da yükseltecektir.”

Karşılaşma Programı ve Takımlar

Gümüşhane Torul Gençlik, play-off karşılaşmalarında Ankara Başkent Spor Salonunda bugün saat 14.00’da Hatay Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart  Cuma günü saat 12.00’da TFL Altekma ve son olarak da 19 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Adana Toros BYZ ile karşılaşacak.

Öte yandan Gümüşhane Torul Gençlik Kulübü Başkanı Özden Bostan, yaptığı açıklamada, takımlarına en zor anlarında maddi ve manevi destek sağlayanlara teşekkür etti.

 

HENTBOL’DA DA HEDEF “BİRİNCİ LİG”

Gümüşhane’de 2010-2011 sezonunda Gümüşhane Polis Gücü Hentbol Takımı olarak kurulan ve 2015-2016 sezonunda Gümüşhane Belediyesi bünyesine katılarak,  ‘Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü’ Hentbol Takımı ismi ile sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü, 1.lig hedefinde son viraj olan play-off müsabakalarına çıkıyor.

Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü, 18-20 Mart 2016 tarihlerinde Ankara’da oynanacak olan Play-Off grubunda; Elazığ Karakoçan, Karşıyaka Belediyesi ve Adana Gençlik Spor takımları ile karşılaşacak.

Temsilcimiz ilk maçını, 18 Mart 2016 tarihinde Adana Gençlik Spor Kulübü ile oynayacak. Karşılaşma, Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu’nda saat 16:00’da başlayacak. Play-Off grup maçları fikstürü ise şu şekilde; 

 (Görsel)

2011 yılından bugüne kadar takımın antrenörlüğünü Musa Kum yapıyor. Kum, o tarihten bugüne edindiği tecrübesi ve hazırladığı alt yapı oyuncuları ile takımın ligi şampiyon olarak tamamlaması sağladı. Kulübün Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü olmasıyla şampiyon olan takım, şüphesiz finansal açıdan rahatlaması ve desteklenmesi büyük bir etken olarak görülüyor. Kulübe maddi ve manevi desteği eksik etmeyen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in, kulübün şampiyon olmasında en büyük etkenlerden biri olarak görülüyor. Kulüp başkanlığını yapan Mustafa Demir ise, her zaman takımının yanında yer alarak, oyuncuları ile birebir ilgilenerek takıma Play-Off ruhunu aşılamasında ve takımın ligde başarılı olmasında çok büyük katkıları bulunuyor. Ligi şampiyon olarak tamamlayan takımın kadrosunda ise, şu yıldız isimler yer alıyor:

“Ali Yardım, Köksal Çepe, Burak Çolak, Mehmet Can Eroğlu, Muhammet Demircioğlu, Tugay Kartal, Nedim Alp Seçgel, Muhittin Ateş, Tanju Kaplanoğlu, Ömer Öztürk, Bünyamin Aydın, Murat Öktem, Emirhan Özdamar, Emre Eyüpoğlu, Recai Bur, Okan Çelik, Egemen İpek, Caner İkinci, İzzet Keskin, Eren Köyüstü, Ömer Albayrak.”

“Gümüşhane’yi En İyi Şekilde Temsil Edeceğiz”

Türkiye Hentbol Erkekler 2. Lig, B grubunda ligi birincilikle bitirerek Play-Off’lara gitti. Play-Off’larda da başarı sağlayarak hedefleri olan 1. Lig’de Gümüşhane’nin adını yazdırmak ve duyurmak istiyor.

Kulüp Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, sezon başında koydukları Play-Off hedefine ulaştıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Demir,  lig boyunca zorlu maçlara çıkan antrenör Musa Kum ve oyuncularını tebrik ederek, takıma desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e teşekkür etti. Başkan Demir, Play-Off müsabakalarında Gümüşhane’yi en iyi şekilde temsil ederek, 1.Lige çıkmak istediklerini ifade etti.  

İbrahim Özdemir- Figen Tok

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim