• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 17 °C

DÜNYA GIDA GÜNÜ

19.10.2015 13:12
DÜNYA GIDA GÜNÜ
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından, 'Dünya Gıda Günü Haftası' etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenledi.

Dünya Gıda Günü münasebetiyle  Gümüşhane Dumlupınar Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Edip Birşen, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur,  Şube Müdürleri, Üretici Birliklerinin Başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Dünya Gıda Günü olarak kabul edilen ekim ayında her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde açlık, gıda üretimi ve tüketimi gibi konulara dikkat çekilmesi amaçlanır. Bu amaç doğrultusunda Dünya Gıda Gününün bu yılki teması “ Kırsal refahın arttırılması için Sosyal Koruma ve Tarım” olarak belirlendiğini söyledi.

 

Gıda ürünlerin arzını sağlayan kırsalda yaşayan insanlarımızın refahının ve sosyal yaşam koşullarının arttırılması açlıkla mücadelede önemli rol oynamakta olduğunu belirten İl Müdürü Birşen ;Dünya nüfusu artarken kent nüfusu kırsal nüfusundan daha hızlı artmaktadır. Tüketenler artarken, tarımsal üretimin talebi karşılayabilmesi için kırsal nüfusun verimliliği daha fazla artmalı. Tarım ve gıda üretim miktarları sürekli artış eğiliminde.  Her yıl yaklaşık 80 milyon insan dünya nüfusuna ekleniyor. Daha fazla ve daha iyi yemek isteyenlerin sayısı artarken açların sayısı da hızla artıyor.Kırsalda yaşayan insanlarımızın refahı ve sosyal yaşam koşullarının iyileştirilmesi yaşanabilir bir dünya için son derece önemli olduğunu vurguladı.

 

İl Müdürü Birşen; Bakanlığımızın sağlamış olduğu tarımsal desteklemeler ve kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme projesi son derece önemlidir.  Son bir yılda Bakanlığımızın kırsalda yaşayan nüfusa sağladı tarımsal destekler 10 milyar TL’ ye ulaşmıştır. Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün kırsalda yaşayan tarım nüfusuna sağladığı destek 12 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bunun yanında bakanlığımızın uygulamaya koyduğu sosyal projeler ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik faaliyetleri kırsal refahın arttırılmasında önemli bir etkendir. Açlığın olmadığı bir dünya için el ele hep birlikte olmak dileğiyle tüm halkımızın “Dünya Gıda Gününü” kutlarım dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Nevin Pehlivan ise, Yurt içi Gıda Kontrol Hizmetleri, Gıda Güvenirliliği, Gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, GDO, Alo Gıda 174, Gıda Etiket Bilgisi konularında öğrencilere Dünya Gıda Günü ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim