• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 12 °C

DR. PEHLİVAN; KANSERDEN KORUNMANIN YOLLARINI HATIRLATTI

02.04.2014 15:38
DR. PEHLİVAN; KANSERDEN KORUNMANIN YOLLARINI HATIRLATTI
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan Kanser haftasının başlaması nedeniyle açıklama yayınladı.

 

Açıklamasında, kanser yüzde 90 oranında çevresel, yüzde 10 oranında ise kalıtsal genetik faktörlere bağlı oluşmaktadır. Çevresel faktörler arasında da tütün ürünlerinin kullanımı, sağlıksız beslenme ve obezite, alkol kullanımı ve enfeksiyonların ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Kanser hastalığının, vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde üremeleri ile meydana gelen bir hastalık olduğunu belirten Dr. Pehlivan, hücreler henüz tam bilinmeyen bir nedenle, kontrolsüz olarak bölünmeye başlar, bu yüzden bedende hızlı hücre çoğalmasından oluşan kötü urlar oluşmasından kanser hastalığının oluştuğuna dikkat çekti.

 Kanserden korunma yollarını hatırlatan İl Müdürü Pehlivan; “ özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği,  taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak, korunmanın önemi artmaktadır. Bu hastalıktan korunmak için, doğru beslenin, tuzdan kaçının, Fast food alışkanlığına son verin, sebzeleri iyi yıkayın, kızartmaları unutun, alkolsüz bir hayat tarzını benimseyin, güneşten korununun, sigaradan uzak bir yaşamı benimseyin, şişmanlamayın ve düzenli olarak kanser taramalarımızı yaptırmalıyız. Artık kanserden değil geç kalmaktan korkmalıyız. Bu sebeple tüm halkımızın kanser taramalarını geciktirmemelerini temenni ediyor ve KETEM toplum sağlığı merkezlerimize ve aile hekimliklerimize davet ediyorum.” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim