• BIST 9548.09
  • Altın 2491.946
  • Dolar 32.5005
  • Euro 34.5819
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 18 °C

DR. ENGİN PEHLİVAN'DAN BESLENME TAVSİYELERİ

31.12.2013 17:09
DR. ENGİN PEHLİVAN'DAN BESLENME TAVSİYELERİ
Dr. Pehlivan;” Kışın mevsimine uygun sebze ve meyve tüketilmeli. Havaların soğuması ile birlikte yağlı ve şekerli besinlerden uzakta durmalıyız.”

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmek sağlığımızın korunması açısından büyük önem taşımakta ve Kış mevsiminde fiziksel aktivitenin az olması, televizyon başında fazla zaman geçirilmesi ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden dolayı vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişiklikler olmakta yaz aylarında dikkat edilmeye başlanan kilo kontrolü, kış aylarında yerini ihmalkârlığa bırakıldığını söyledi.    

Dr. Pehlivan, Kış aylarında genellikle meydana gelen beslenme alışkanlıklarının başında, daha yağlı yiyecekleri tüketmeye olan eğilimin arttığını ifade ederek, özellikle yağ tüketimine dikkat edilmeli, katı margarin ve tereyağından kaçınılmalı, aşırı yağlı etler tüketilmemelidir.

 Mevsimine uygun bol meyve ve sebze tüketilmesi önemli olduğunu vurgulayan Dr. Engin Pehlivan; Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir. Çocukların meyveleri, posalı almaları sağlanmalı tüketim zorluğu yaşanması durumunda gerek C vitamini ihtiyacının karşılanmasında gerekse de sıvı alımına katkı sağlaması açısından taze sıkılmış meyve sularının tükettirilmesinin önemini hatırlattı.

Kışın ayrıca vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alınmasının önemini dikkat çeken Dr. Pehlivan;  yeterli sıvı alımı vücutta oluşan zararlı öğeler atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde son derece önemli rol oynamaktadır. Dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim