• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 15 °C

DERECESİZ GELMEDİLER

27.11.2015 11:57
DERECESİZ GELMEDİLER
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Kulübü Antrenörü Ertuğrul Sarı, Rize’de gerçekleştirilen kros yarışmalarında çeşitli derecelerle Gümüşhane’ye döndüklerini söyledi.

 

Sarı, gazetemize yaptığı açıklamada, 1500 metre koşusunda küçük kızlar kategorisinde takım üçüncülüğü, küçük erkeklerde ferdi 2.’lik,  2 bin metre mesafeli kros koşusunda ise yıldız erkeklerde 2.’lik, yıldız kızlarda ferdi birincilik ile takım 2.’liği  ve 3 bin metre mesafe  yıldız erkeklerde ise takım olarak 2.’lik olmak üzere dört müsabakada da derece elde ettiklerini kaydetti.

Takım Olarak Katılma imkanı

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Atletizm Kulübünün kurulmasıyla takım olarak yarışmalara katılabildiklerini ifade eden Sarı, “Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kulüp kurarak bizi destekledi. Bu destekler doğrultusunda biz de çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettirdik. Çalışmalarımızın sonucunda da gerçekleştirilen dört yarışmadan derece aldık” dedi.

Güzel Bir Ortam Oluştu

Sarı, yarışmalarda sporcuların üstün performans göstermesinde birlik beraberlik ortamının oluşturulmasının büyük etkisi olduğunu ifade ederek, “ Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz “Her şey eksiksiz yapılsın gereken neyse ben yaparım” diyerek bize destek verdiler. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün her platformda maddi manevi destekleri oldu. Oluşturulan bu birlik beraberlik ortamı sayesinde önceki yıllarda yarışmada dereceye giremeyen sporcumuz bu yıl 2 bin metre yarışında 800 metre fark atarak dereceye girdi” diye konuştu.

“Büyük Kulüplerin Talebi Var”

Müsabakalarda ferdi performansların yanında takım olarak da çok iyi bir şekilde mücadele ettiklerini dile getiren Sarı, “ Yıldız Erkeklerde Güray Nas, Orhan Öztürk, Osman Cansever ve İbrahim Kömür mükemmel bir takım oluşturdular. Bizim amacımız sokak köşelerinde, internet kafelerde zamanlarını öldüren çocukları spora entegre etmek. Şu anda 70 civarında sporcu ile çalışıyorum ve bunların 25 tanesi elit sporcu konumuna geldiler. Bu anlamda çok mutluyuz. Bu 70 sporcumuz kısa zaman içerisinde de tamamına yakının elit sporcu düzeyine geleceğine inanıyorum. Beşiktaş, Eskişehir gibi İl dışındaki kulüplerin sporcularımıza çok büyük talepleri var. Biz sporcularımızın elbette Gümüşhane’de devam etmelerini istiyoruz” dedi.

Yazın geçirilen kamp sürecinin sporcular açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Sarı, “Bizim tek kaybımız kamp eğitim merkezimizin bulunmayışı. Okullar kapandıktan sonra çocuklar dağılıyor, çalışma imkanı bulamıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzün bu yaz sağladığı kamp öğrencilerimize ilaç gibi geldi. Desteklerinden dolayı Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’a, Milli Eğitim Müdürümüze, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze, velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim