• BIST 10039.64
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 29 °C
  • Trabzon : 16 °C

DANIŞANLARI TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ

03.12.2015 20:27
DANIŞANLARI TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen “İŞKUR GÜNÜ” Gümüşhane Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı Deniz Ceylan Tufan Özalp, yapılan etkinlikle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde, psikolojik ve bipolar bozukluk tanıları olan danışanlarımızın izlemlerini yapıyoruz. Ruh sağlığı olan kişilerin düzenli olarak kayıtlarının tutulduğu ve evlerinde ziyaret edildiği, tüm sağlık göstergelerinin bir ekip tarafından izlendiği bir anlayışla hizmet veriliyor.  Bu anlayış doğrultusunda danışanlarımızın psikososyal işlevselliğini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteriyoruz” dedi.

İşsizlik Olumsuz Etkiliyor

Özalp, danışmanları işsizliğin olumsuz etkilediğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“İşsizlik, bu hastalıkların ciddi bir komplikasyonu ve aynı zamanda hastalığın gidişini olumsuz etkileyen bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.  Danışanlarımıza iş olanakları sunabilmek amacıyla uzun süredir kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Danışanlarımızdan işe ihtiyacı olanları belirleyerek işe başladık.  Her bir danışanımızın ekonomik ihtiyaçları, psikososyal ihtiyaçları, becerileri bir arada değerlendirildi. Her biri ile ilgili planlamalar yapıldı. Bu değerlendirmenin ardından, danışanlarımızı İŞKUR gününe davet ettik. İŞKUR günü, Halk Sağlığı ile birlikte planladığımız, İŞKUR yetkililerin danışmanlık hizmeti verdiği, aynı zamanda İŞKUR kayıtlarının yapıldığı bir gün olarak planlandı.“

Ramazan Yetim-Alime Çelik

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim