• BIST 9722.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 17 °C

DAĞLAR TRİBÜN OLSUN

27.04.2018 08:57
DAĞLAR TRİBÜN OLSUN
Hafta sonu oynanacak Nazilli Belediyespor karşılaşması öncesi taraftara çağrıda bulundu.

Ziya Doğan, “Bu karşılaşmada stadımızda yer kalmaması, hatta etraftaki doğal tribünlerimiz olan dağın taşında dolması lazım. Zaten stadımız küçük. Gümüşhane halkına söylüyorum bu şehrin şampiyonluğa çok ihtiyacı var” dedi.

 

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Ziyan Doğan, haftalık olağan toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlk olarak geçtiğimiz hafta sonu oynanan Şanlıurfaspor maçını değerlendiren Teknik Direktör Ziya Doğan, karşılaşma öncesi özellikle sosyal medya üzerinden oluşturulan olumsuz algıya rağmen Urfa’da çok iyi karşılandıklarını, Urfa halkının kendilerine çok misafirperver ve samimi davrandığını söyledi.

 

‘Şanlıurfa Halkına Teşekkür Ediyorum’

Şanlıurfa’ya gidip dönünceye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını ifade eden Ziya Doğan; “Halk bize inanılmaz ilgi gösterdi. Bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Tabi o bazı yanlış anlaşılmalara sebep olanlar da vardı. Ama biz orada çok misafirperver bir karşılamayla iç içe olduk. Otele gelip ziyaret edenler oldu. Sokaklarda biz çok rahat gezdik. Bir tek Cuma günü idman yapamadık tabi onların da kendilerine göre haklı gerekçeleri vardı. En küçük bir sıkıntı olmadan maçtan bir gün önce statta idmanımızı da yaptık. Maçın hakemi de maçı dört dörtlük yönetti. Güzel bir tablo ve iyi bir dostlukla ayrıldık. Sahada da en küçük bir sıkıntı çıkmadı. Tabi ki atmosferi yüksek bir maçtı ama oldukça centilmence oynandı. Herkes bize ev sahipliğini orada çok iyi yaptı. Onun için öncelikle Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Kırmızı Kart Planlarımızı Bozdu Ama Hakem Haklıydı’

Şanlıurfaspor karşılaşmasının ilk yarısında 10 kişi kalmamızın belki de galibiyeti engellediğini belirten Doğan; “Kırmızı kart yemesek belki oradan galibiyetle dönecektik. Maç öncesi futbolcularıma özellikle tahriklere kapılmayın, profesyonel olun diye defalarca uyarmamıza rağmen ani bir refleksle bir faul yaptı Muharrem. Faulün akabinde futbolculardan biri onu itti o da anında tepki koyarak sert itti ve kırmızı kart geldi. Bizim yedek kulübesi o anda itiraz ederken ben orada ‘hayır hakem haklı’ dedim. Maç oynanıp bittikten sonra, istediğimiz puanı aldıktan sonra değil o anda doğru dedim. Tabi biz zor duruma düştük. En çok üzülense Muharrem oldu ve gözyaşlarını tutamadı. Ona rağmen 10 kişi kalmış olduğumuz maçta fizik değerleri son 20 dakikada lehimize döndü. Bu bizim için çok sevindirici. Bizim takımın kapasitesi şu anda yüzde 50-60 ile oynuyor. Daha yüksek olmalı ama zaman kısıtlı. Ona rağmen hatırlarsınız berabere kaldığımız Zonguldak maçında sonra da düzelme var dedim. Burada oynadığımız maçta da onu gördük. Urfa’da da bunun devamı geldi ve 1 eksikle bunu başardık. Son dakikaya kadar oyundan, disiplinden kopmamak ve sabır göstermek çok önemliydi. O ara paniğe kapılmadık ve paniğe kapılmış olsak belki ikinci bir golü yerdik. O zaman da telafisi mümkün olmayabilirdi. Son dakikalarda risk aldık ve bu riskin mükafatını gördük” şeklinde konuştu.

 

‘Artık Takım Olduk’

Futbolcularımızın soyunma odasında sevinçten ağlamaları ve Gümüşhane adını anarak tezahürat yapmalarının kendisi çok mutlu ettiğini belirten Teknik Direktör Doğan; “Hep bir ağızdan bulundukları camianın ismini vererek tezahürat ediyorlar. Golden sonraki sevinç bir takım ruhunu tam yakaladığımız işaretini verdi. Bir bütün oldu çocuklar. Maçtan sonra bir tarafta gözyaşlarını tutamayan atılmış oyuncu, bir taraftan sevinçten gözyaşını döken oyuncularımı gördüm. Bir taraftan da futbolcularıma teşekkür ettim en azından arkadaşları için de büyük bir mücadele verdiler. Takımdaşlıktan bahsediyoruz, işte bunlar belirtileri. Bundan sonra kaldı 2 maçımız. Bu çocuklar hak ediyor, Gümüşhane camiası hak ediyor inşallah bu 2 maçtan da en iyi sonucu alarak mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘Nazilli Belediyespor En Zor Maçlarımızdan Biri Olacak’

Şanlıurfaspor karşılaşmasını değerlendirdikten sonra Pazar günü oynayacağımız Nazilli Belediyespor karşılaşmasıyla alakalı önemli uyarılarda bulunan Doğan; “Rakibi asla küçük görmemeliyiz. Çok net söylüyorum, en zor maçlardan biri olacak bu maç. Kamuoyunda çok kolay bir maç gibi gözüküyor. Taraftarımızda, futbolcularda ve bizim camiada bu rahatlık rehavete dönüşürse bunun zararını çok büyük bir şekilde öderiz. Onun için önlemlerimizi alıyoruz. Aynı ciddiyette çalışıyoruz. Hedefi kalmayan bir takımın kaybedecek bir şeyi yok. Bir de çok enteresan bir şekilde piyasa yapmak için mücadele edecekler. Karşımızda çok dirençli bir takım olacak. Kimse çantada keklik olarak görmesin bu maçı. Bütün kamuoyunu, camiamızı ve özellikle taraftar grubumuzu uyarıyor ve taraftar grubumuzla aynı fikirde olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 

‘Dağı Taşı Doldurmamız, Stada Sığmamamız Lazım’

Nazilli Belediyespor karşılaşması öncesi taraftara çağrıda bulunan Ziya Doğan; “Bu karşılaşmada stadımızda yer kalmaması, hatta etraftaki doğal tribünlerimiz olan dağın taşında dolması lazım. Zaten stadımız küçük. Gümüşhane halkına söylüyorum bu şehrin şampiyonluğa çok ihtiyacı var. İnanın 2 milyonluk nüfuslarla mücadele ediyoruz. 35 bin kişiye oynuyor rakiplerimiz ama biz tüm Türkiye’nin sempatisini kazandık. Bizim halkımızı biz burada yanımızda biliyoruz. 2 maçta da yanımızda olsunlar. Onları mahcup etmek istemiyoruz. Türkiye’nin her tarafından insanlar Gümüşhane’yi takdir etmeye başladı. Bunlar Gümüşhane için az. Daha büyük hedeflerimiz var. Ama öncelikle bu hedefleri geçmemiz gerekiyor. Bu hedeflerimizin en başında da Nazilli maçı var. Bu engeli hep beraber aşmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

‘Şampiyonluğun En Büyük Adayıyız Ama Henüz Şampiyon Olmadık’

Basın aracılığıyla taraftara ve kamuoyuna rehavet uyarısında bulunan tecrübeli Teknik Direktör Ziya Doğan; “İddiamız devam ediyor. Biz şampiyon olmadık ve şampiyonluğun en büyük adayıyız. Maçlar oynanmadan şampiyon belli olmuyor. Rehavete kapılmayalım ve tek yürek olalım. Futbolcular çok fedarkarlık yapmış. Gümüşhaneliyim diyen herkes kadar fedakarlık yapmışlar. Şampiyonluğu belki de en çok futbolcularımız istiyor. Çünkü onun mesleği. Benim içinde memleketimin takımında şampiyonluk yaşamak, bu duyguyu tatmak hiçbir şeye değişilmeyecek bir duygudur. Ancak bir an rehavete kapılmamamız gerekiyor.  Bu iki hafta içerisinde de ciddiyetten uzaklaşmadan aynı ciddiyetle maçlara hazırlanacağız” ifadelerine yer verdi.

 

‘Şanlıurfa Halkı Ders Verdi’

Toplantının son bölümünde Şanlıurfa halkına tekrar teşekkür eden Doğan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

 

 “Urfa halkı bize çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Biz korumaları bırakıp, caddelerde rahatlıkla gezebildik ve hiçbir problem yaşamadık. Onlara tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. O maçı başka bir havaya getirmek isteyenlere de Urfa halkı ders verdi.”

 

 

 

 

 

              

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim