• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 24 °C

BU SPOR 3 SENEDE ÖĞRENİLİYOR

07.08.2015 13:07
BU SPOR 3 SENEDE ÖĞRENİLİYOR
Muay Thai Antrenörü Çetin Küçüköner, “Muay Thai bir sanat sporudur. Basketbol oynanır, voleybol oynanır ama Muay Thai oynayalım diyemezsiniz. Ancak Muay Thai yapalım dersiniz.”

Muay Thai Antrenörü Küçüköner, gazetemize yaptığı açıklamada, Muay Thai’nin 8 organ sporu olduğunu, Tayland’dan Türkiye’ye gelen bir spor olduğunu söyledi.

 Muay Thai sporunda, diğer spor dallar arasında kategori olmadığını ifade eden Küçüköner, “ Bu spor da antrenman nasıl yapılıyorsa ring de de o şekilde dövüşülüyor. Bu spor 7 ila 70 yaş arasına hitap ediyor. Bu sporda dayanıklılık ve direniş gücü biraz daha ön planda olduğu için öteki dövüş sanatları gibi sürat on planda değil” dedi.

Dereceler kazandık

“2014 yılı Şubat ayında Çorum da bölge şampiyonasına gittik. Katıldığımız müsabakalarda 6 tane 3.’lük, 3 tane 2.’lik, 1 tane 1.’liğimiz var. Ben kendimce burada bir boşluk gördüm bu spora gelen üniversiteli öğrenciler hep geri dönüyorlar. Bu üniversiteli sporcuların arasından derece yakaladığımız sporcularımızda oldu. Gecen yıl ve bu sene içerisinde genel olarak üniversite öğrencisi çalıştırdım. Çok yetenekli sporcular var ama istikrar yok. İstikrarlı sporcu olmadığı için bu sefer de hedefine ulaşamıyorsun. Gümüşhane’nin çocukları yapılı ama bir hedefleri yok.”

76 kişi sporcum var

“2015’in Şubat ayında ise Ordu da bölge şampiyonası yaptık. Bu şampiyonadan başarı sağlayan sporcular Türkiye şampiyonasına gitti.  Bir sporcum sakatlandığı için katılamadı diğeri ise Türkiye ikincisi oldu. Adana’da Türkiye şampiyonasında ikinci oldu. Ordu’ya 7 sporcu ile katıldım. Ferdi olduğu için bireysel başarı elde ediliyor. Müsabakalara gitmeden önce de sporculara haftada 6 gün sabah akşam antrenman yaptırıyordum.  Türkiye şampiyonasına 3 sporcum var ve ben o sporcularla birincilik elde edeceğime de inanıyorum.”

Antrenman saatleri ve günlerini ile de bilgi veren Küçüköner, “Salı ve Perşembe saat 13 ve 15 arası, Pazar günü ise saat 17.00 ve 20. 00 arasında antrenman yapıyoruz” dedi.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim