• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 15 °C

BELEDİYESPOR ’UN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

15.03.2016 15:14
BELEDİYESPOR ’UN DÜNÜ VE BUGÜNÜ
BELEDİYESPOR ’UN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

2011 yılında kurulan Gümüşhane Polis Gücü Hentbol Takımı 2015 yılında Gümüşhane Belediyesi’nin bünyesine katıldı.  Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takımı Gümüşhane Belediyesinden aldığı güçle ligi şampiyon olarak tamamladı.

Emniyet Müdürü Talimat Verdi Kuruldu

Gümüşhane Polis Gücü olarak 2011 yılında Gümüşhane’de Emniyet Müdürlüğü yapan Hüseyin Ümit Yüksel’in talimatlarıyla Belediyespor ’un bugünkü antrenörlüğünü yapan Musa Kum tarafından kurmasını istedi. Kum yaptığı alt yapı çalışmaları sonucu 2. Lig kategorisini kadar yükselmeyi başardı. 2015-2016 yılında Gümüşhane Belediyesi Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar’ın ikili görüşmeleri sonucu, sezona isim değişikliği yapılarak Gümüşhane Belediyesi SK çatısı altında girdi. Takımın kurucusu olan Kum, vermiş olduğu 5 yıllık mücadelenin sonucunda tecrübesinden yararlanmak için tekrar Belediyespor ‘un antrenörlüğüne getirildi. Belediyespor ‘un katmış olduğu maddi ve manevi desteği iyi değerlendiren Kum takımı 2. Lig kategorisinde birinci olarak bitirmesini sağladı. Play-Off’lara giden Belediyespor ‘un hedefinde ise 1. Lig var.

Altyapı Güçlendirildi

Yüksel’in vermiş olduğu talimatla çalışmalara başlayan Musa Kum, Gümüşhane Polis Gücü adı altında hentbol takımını 2011 yılında kurdu. İlk olarak Gümüşhane’deki okulların forma, ayakkabı, hentbol topu gibi ihtiyaçlarını Emniyet Müdürlüğü’nün sayesinde karşılayarak alt yapı çalışmalarını hızlandırdı. Kum, yapmış olduğu alt yapı çalışmalarını ilk olarak okul sporlarında aldığı birinciliklerle il dışında yapılan grup müsabakalarına katılarak gösterdi. Polis Gücü çatısı altında yapılan bütün alt yapı çalışmalarını Gençler, Yıldızlar ve Küçükler kategorisinde topladı. Gümüşhane’de 2 hentbol takımı varken hentbol takım sayısını yapmış olduğu çalışmalarla 8’e çıkarmayı başardı. Büyük bir azim ve gayret yoluna devam eden Kum, elde ettiği başarılarla hentbol sporcu sayısını 20’den 350’ye çıkarmayı başardı. Hentbol adına elde ettiği sporcularla Gümüşhane’nin adını Erzurum, Sinop, Rize illerinde duyurmayı başardı.

Çalışmalar Meyvesini Verdi

Yapmış olduğu alt yapı çalışmalarının meyvesini ise 2013-2014 sezonun da 2. Lig kategorisine katılarak Polis gücü çatısı altında faaliyetlerde bulundu. Yapılan müsabakalarda ise alt yapıdan genç oyuncularla 2. Lig kategorisinde kalmayı başardı. Gümüşhane’deki hentbolun temelini 2011 yılında altyapı ve lig takımı oyuncularıyla oluşturdu. Bu güne kadar gelmelerini sağlayan ve 2. Lig’i birincilikle bitiren Belediyespor ‘un başarısına bir nebzede olsun daha önceden atılan temeller sonucunda oldu.

Sporcular BESYO’lu Oldu

5 yıl boyunca Gümüşhane Polis Gücü olarak devam eden hentbol takımı yetiştirmiş olduğu sporculardan 12 kişiyi beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu (BESYO) bölümü kazanmasına sebep oldu. Yapmış olduğu alt yapı çalışmalarında 4 sporcusunu da BESYO kazandırmak için maddi ve manevi desteklerde bulundu.

Sosyal Bir Amaç Güdüyordu

Toplamda Polis Gücü çatısı altında 5 yıl boyunca alt yapı çalışmalarına hizmet ederek sporcu yetiştirdiklerine Öğrencilerin geleceklerine yönelik çalışmalar yaparak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak da yaptıkları çalışmalar arasında yer alıyordu. Gümüşhane Belediyesi SK adı altında alt yapı çalışmalarımıza da Mahir Şafak’la devam ediliyor ve alt yapıdan gelen, Gümüşhane Belediyesi SK için gelecek vaat eden sporcular da yetişmekte.

 

Çimen’in, Girişimleri Şampiyonluk Getirdi

Gümüşhane Belediyesi Başkanı Ercan Çimen’in girişimleri sonucu oluşturulan Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü 2010-2011 sezonundan 2015-2016 sezonuna kadar Gümüşhane Polis Gücü adı altında faaliyet gösteriyordu. 2015-2016 sezonu Gümüşhane Belediyesi çatısı altına geçerek hem maddi hem de mevcut yönetimin hentbola olan ilgisi ve alakasının olması Lig’i birincilikle bitirmelerine neden oldu. Gümüşhane Belediyesi Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar ile ikili görüşmeler sonucunda Polis Gücü, Gümüşhane Belediyesi SK adı altında faaliyet göstermesi için anlaşıldı ve 2015-2016 sezonunda faaliyete başlandı. Faaliyete başlamadan önce ise Başkan Ercan Çimen tarafından Kulüp Başkanlığına Mustafa Demir getirildi. Takımın antrenörlüğüne ise Emniyet Müdürü Orhan Kar’ın izin vermesiyle Musa Kum getirildi. 

Hedef 1. Lig

2015-2016 sezonu başlamadan başarı odaklı bir takım oluşturmak maksadıyla bazı sporcuları Gümüşhane’ye davet edilerek, sporcular arasından 1. Lig hedefi için eleme çalışması yapıldı.  Mevcut kadrolarını ise bu çalışmalar sonucunda kuruldu. Sezona başladıktan sonra aldıkları Tokat ve Ordu yenilgisinde takımda moral bozukluğu olsa da Belediye Başkanı, antrenörümüz ve sporcularımız takımdan desteklerini esirgemeyerek tekrar moral bulmalarına ve hedefime ulaşmaları konusunda yardımcı oldu. Gümüşhane Belediyesi SK 2. Lig kategorisini birincilikle bitirerek Play-Off’lara gidiyor. Play-Off’larda da başarı sağlayarak hedefleri olan 1. Lig’de Gümüşhane’nin adını yazdırmak ve duyurmak istediklerini görüyoruz. Yapmış oldukları tüm çalışmalar ise bu yönde ilerlemektedir.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim