• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 23 °C

“Anneler Aşı Konusunda Çok Hassas”

13.03.2015 14:46
“Anneler Aşı Konusunda Çok Hassas”
Gümüşhane Halk Sağlığı kurumunda, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Doktor’u olan Latife Sara Özmen, Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu, Gümüşhane de çocuklar için aşı uygulaması ve programın da yüzde 97’lik dilimi geçtiklerini, annelerin i

Dr. Latife Sara Özmen yaklaşık 2,5 yıldır Gümüşhane de doktorluk yaptığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığının bize vermiş olduğu aşı programını Gümüşhane de en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını belirterek, sözlerine şu ifadelerle devam etti. “ Bizim totalde Gümüşhane de,  GMP değerlendirme kapsamında 13 tane aşımız var.  Sağlık Bakanlığının aşılama programı var.  Sağlık Bakanlığının bizim için verdikleri Aşı Takvimi var. 13 tane aşıyı kapsıyor, en son olarak Suçiçeği ve Hepatit- A’yı bu programa dahil edildi. Sağlık Bakanlığının bizden yüzde olarak istediği hedef, yüzde 97 oranındaydı biz sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu yüzdenin üstüne çıkarak standartları aşmayı başardık. Gümüşhane’deki çocuk aşısı oranlarını Yüzde 101-102 düzeyine artırdık.  Sağlık Bakanlığının bize çizmiş olduğu aşılama programının dışına bu oranlarla çıkmış olduk. Gümüşhane’ye misafir nüfus olarak gelen çocuklarımızı da bu programa dâhil ederek bu oranları yakalamış olduk. Bu nedenle bu kadar yüksek orana sahibiz. Aşı Takvimimizde ise Verem (BCG)yüzde 101, 5’li karma (difteri, boğmaca, tetanos, inaktif poliohemofilus İnfluenza Tip- B yüzde 102,  Hepatit- B ise yüzde 102, Konjugepnömokok yüzde 102, Kızamık Kızamıkçık Kabakulak (KKK) yüzde 99, Suçiçeği yüzde 97, Hepatit- A yüzde 99 Çocuk Felci Aşısı yüzde 99 olarak Gümüşhane’de gururla yakaladığımız bir aşı tablosundayız” dedi.

“Gümüşhane halkı bilinçli”

Özmen, “ Ailelerin bilinçli olması bu programda bizim işimizi çok kolaylaştırmış oldu. Gümüşhane’de aileler çocukları hakkında çok hassaslar. Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu bu programda Gümüşhane’yi en üst seviyeye çıkarmayı başardık. Var olan yüzdeleri koruyarak bu yolda devam edeceğiz, bizim Nisan ayında Aşı Haftamız var. Aşı haftamızda Gümüşhanelileri, Gümüşhane halkını bilinçlendirme eğitimlerine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ Hedef kitlemiz anneler, babaanneler ve anneanneler”

 Toplu halk eğitimleri yaparak, afiş ve broşürlerimizi bastırdık sonra eğitimlerimize başlıyoruz, ifadeleriyle konuşmasına başlayan Özmen, “ Bu eğitimleri genelde annelere,  babaannelere anneannelere toplu halk eğitimleri şeklinde bu programlara devam ediyoruz ve ettirmeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığının uygun gördüğü aşı programları oluyor. Bunlardan biri (44-66) aylarda (KKK)-(TD) aşısıdır. Yaklaşık bir ay önce Gümüşhane’nin tüm ilçe anaokullarının tamamına yakınına bu aşı programı kapsamında hedef kitleye ulaştık. Herhangi bir salgın olursa ona yönelik Sağlık Bakanlığının uygun görmüş olduğu aşı ve programı olursa hiç beklemeden uyguluyoruz. Onun dışında uyguladığımız Aşı Takvimi Sağlık Bakanlığının da programında yer alan Aşı Takvimidir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ramazan yetim

 

 

                                                              

 Sağlık Bakanlığı Aşı Takvimi

Türkiye’ de Sağlık Bakanlığı tarafından her çocuğun, Sağlık Bakanlığı Aşı Takviminde yer alan tüm aşıları ücretsiz olarak yapılmaktadır.

capture-20150313-144916.png

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim