• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 6 °C
  • Trabzon : 15 °C

AMAÇ; SPORCUYA SÜREKLİ DESTEK

20.11.2018 12:12
AMAÇ; SPORCUYA SÜREKLİ DESTEK
Gümüşhane’de görev yapan beden eğitimi öğretmenleri spor ve sporcunun devamlılığını artırmak amacıyla bir araya geldi.

Gümüşhane’de görev yapmakta olan Beden Eğitimi öğretmenleri Gümüşhane sporunu konuşmak ve sporcuların periyodik takibi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya geldiler. Grup adına gazetemize açıklamalarda bulunan İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Ercan Taş, toplanma amaçlarının Gümüşhane Beden Eğitimi öğretmenleri ve Spor Akademisi Öğrencileri Derneği adı altında bir oluşum olduğunu söyledi.

Amacımız Birliktelik Sağlamak

Beden eğitimi öğretmenleri olarak bir birliktelik sağlamak istediklerini dile getiren Taş, “Bizim sporcu çocuklarımız okul çağlarında bizim elimize geliyorlar. Şimdi buradaki farklı okullarda ve üniversitedeki arkadaşlarla birliktelik sağladığımızda öğrencinin geçiş aşamasında, yani ilkokuldan ortaokula oradan lise ve üniversiteye geçişinde öğrenciyi kaybetmemek temel amacımız. Aslında en temel gaye ve derdimizde budur. Yetiştirdiğimiz öğrenciyi kaybetmek istemiyoruz. Keşfedilmiş başarı sağlamış bir öğrenciyi her dönemde yeniden keşfetmek zorunda kalmayacak öğretmen. Zaten keşfedilmiş olarak gideceği için bir adım üzerine ekleyecek öğretmen” dedi.

Spor Süreklilik Arz Eder

Spor işinin süreklilik arz ettiğini dile getiren Taş, “Dön başa mevcut yetenekleri de köreltir. Spor süreklilik arz eder. Eğer bir devam yok sürekli başa sarıp mevcut olanı tekrar ediyor ise burada başarı sağlanamaz” sözleriyle sporda devamlılığın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Gençler Spordan Da Kazansın İstiyoruz

‘Spora iki açıdan bakmak gerekir’ diyerek Gümüşhane’deki spor ve spor dallarına yönelimi değerlendiren Taş, “Spora iki açıdan bakmak gerekir. Birincisi sporu hobi olarak yapmak bir de gelir olarak. Gümüşhane’de çocukların sporu bir gelir haline getirme potansiyeli çok düşük. Bundaki temel sıkıntıda sahipsizlik olarak göze çarpıyor. İşte bizim amaçlarımızdan biriside budur. Yetiştirdiğimiz sporcu spordan ekmeğini kazansın. İlimizde spor lisesi var üniversitemizde gerekli bölümler var. Öğrencimizi gerek spor alanında gerekse akademi anlamında başarısını artırmak istiyoruz. Biz de gençliğimizde çeşitli spor branşları ile uğraştık. Çeşitli dereceler aldık ama bir yere getiremedik bunu. Sahip olan olmuyor dolayısıyla herkes farklı yollar seçerek ekmek derdine düşüyor” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Çok Değer Üretiyor

Gümüşhane’de doğup burada büyüyen ve büyük şehirlere gittikten sonra çok başarılı alanlarda spordan ekmek yiyenlerin olduğunu anlatan Taş, “Gümüşhane’de çok fazla değer var. Birinci ve ikinci lig futbol takımlarından voleybol takımlarına ve daha pek çok branşa kadar pek çok sahada Gümüşhaneli hemşerilerimiz var. Birileri ellerinden tuttu ve bugün spordan ekmeklerini kazanıyorlar. Farklı mecralara kaymıyorlar. Kafalarını spordan başka şeylerle meşgul etmiyorlar. Çocuklarımız burada değersiz ama dışarıda çok değerli duruma geliyor. Buranın spor kültüründe mi var nedir anlamadım ama bir yabancı hayranlığı var bizlerde” şeklinde konuştu.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim