• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

AİLELER İÇİN FIRSAT

02.07.2015 17:30
AİLELER İÇİN FIRSAT
Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yunus Yalçın, “Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı açısından önemli düşüş yaşanıyor”

Yalçın, gazetemize yaptığı açıklamada, Ramazan ayında normal hasta sayısında düşüşün yaşanmasının aileler için bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu ayda ebeveynler çocuklarının ağız ve diş sağlığı bakımlarını çok rahat bir şekilde yaptırabilirler” dedi.

Yalçın, vatandaşların oruçlu olması nedeniyle ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde sayının düşük olmasının normal olduğunu ifade ederek, hasta sayısında yüzde 100’e yakın bir düşüş yaşandığını söyledi.

Poliklinik 5-10 arası

“Normal günlere göre 20 ve üzerinde olan poliklinik sayımız Ramazan ayı ile birlikte 5-10 arası değişiyor. Bu da aileler için bir fırsat oluşturuyor. Ancak, aileler bu ayı çok fazla değerlendiremiyor. Ramazan ayı aileler ağız ve diş sağlığıyla ilgili sorunlarını en rahat tedavi ettirecekleri dönem. Aileler çocuklarıyla ilgili ağız ve diş sağlığı ile problemlerini çok rahatlıkla yaptırabilirler. Çünkü diş hekimlerimizin zamanları ve mekanları müsait. Bazen hiç hastamız olmuyor. Bu nedenle Ramazan ayı aileler için büyük bir fırsat. Kurumumuzda 15 diş hekimimiz var.”

Oruç bozulmuyor

Yalçın, ağız ve diş tedavisi hakkında Diyanet İşleri Başkanlığınca diş tedavisinin orucu bozmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Orucun bozulması için yeme, içme ya da bu anlamları ifade eden bir fiilin işlenmesi gerekir. Bu sebeple sırf dış tedavisi sebebi ile oruç bozulmaz. Tedavinin ağrısız gerçekleşmesi için yapılan enjeksiyonlar da beslenme amacı taşımadığı için orucu bozmazlar. Ancak tedavi sırasında yapılan başka işlemler sebebi ile -mesela ağız su ile çalkalanırken- boğaza su, kan veya tedavide kullanılan maddelerden biri kaçarsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun, misvak parçalarının veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur.”

Yalçın, Ramazan ayı içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin gece 24.00’a kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim