• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

“18 BİN ANTRENÖR KADERİYLE BAŞBAŞA BIRAKILDI”

22.06.2015 18:40
“18 BİN ANTRENÖR KADERİYLE BAŞBAŞA BIRAKILDI”
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, Türkiye’de 19 yıldır mücadele ettiği amatör futboldaki 4 bin kulübe gerek devletin gerekse federasyonun eğileceğine ve katkı sağlayacağına olan inancının azaldığını söyledi

Gümüşhane’de katıldığı bir toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Balaban, Türkiye’de futbola 19 yılını verdiğini anımsattı. Türkiye’de tabandaki 4 bin amatör kulübe gerek devletin gerekse TFF’nin eğileceğine ve katkı sağlayacağından ümitvar olmadığına değinen Balaban, “19 yıllık mücadelemizde biz bunu başaramadık. Meslek olmamız konusunda çok mücadele ettik ama büyüklerimize bunu kabul ettiremedik. Her gittiğimizde genel merkezde, TFF toplantılarında, her toplantıda ‘eğer bir ülkenin futbolu kalkınacaksa amatör kulüplerin ve profesyonel takımların altyapılarından geçiyor’ dedik” ifadelerini kullandı.


Türkiye’de antrenörlük yapan 18 bin kişinin 6-16 yaş grubuna hizmet verdiğini fakat ülke geneline bakıldığı zaman bundan maddi ve manevi anlamda, sosyal güvenlik anlamında kazanım sağlayan, geleceğini sağlayan 500 teknik adam olduğunun altını çizen Balaban, 18 bin antrenörün kaderiyle başbaşa bırakıldığını savundu.

“FUTBOL FEDERASYONUNU FUTBOL ADAMLARI SEÇERSE O ZAMAN TÜRKİYE’DE FUTBOLU KONUŞABİLİRİZ”
Görev yaptığı süre boyunca bunun mücadelesini verdiklerini fakat bunun karşılığında da bugün yıpratılmaya çalışıldıklarını kaydeden Balaban, “Ankara’ya bunların düzelmesi için hep anlattık. Türkiye genelinde 56 TÜFAD şubesi var. Biz bu şekilde 81 ile katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dilimiz döndüğü kadar anlatıyoruz. Gerçekleri söyleyince de kötü oluyoruz. Ben Trabzon şube başkanı olarak, genel merkez yönetim kurulu üyesi olarak çok umutlu değilim. İnşallah devletimiz buna el atar. Futbol Federasyonunu futbol adamları yönetir. Futbol Federasyonunu futbol adamları seçer. O yapı kurulursa o zaman Türkiye’de futbolu konuşabiliriz” dedi.

“BİR ÜLKEDE 24 BİN FUTBOL TAKIMINI FUTBOL FEDERASYONU GÖRMÜYORSA VE GÖRMEK İSTEMİYORSA BU DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”
Türkiye’de 126 profesyonel futbol takımı olmasına karşın Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) 18 takımın yönettiğini ve her şeyin o 18 takımın iki dudağı arasında olduğunu kaydeden Balaban, “Hepimiz amatörde yani tabanda çalışıyoruz. Ne kurslar konusunda bir geleceğimiz var, ne de kulüp kurma konusunda geleceğimiz var. Ülke federasyonunun devlet politikasına girmesi gerekiyor. 4 bin amatör kulüp var. Türkiye genelinde 24 bin takım oluyor. Bir ülkede 24 bin futbol takımını Futbol Federasyonu görmüyorsa, göremiyorsa ve görmek istemiyorsa bu düşündürücüdür. Bizim dernek olarak çok ciddi boyutta çalışmamız gerekiyor. Bir yerde adalet yerini bulacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN BİNLERCE FUTBOL ANTRENÖRÜ VAR”
Türkiye’de sosyal güvencesi olmayan binlerce futbol antrenörü olduğunu, kurs mağdurları olduğunu ifade eden Balaban, son düzenlemelerle iki yıl sonra buradaki antrenörlerin 3. Lig'deki bir takımın bile başında olamayacağına dikkati çekti ve bu işe gönül veren insanların bu işten el çektirilmeye çalışıldığını savundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim