• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 13 °C

115 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA MÜJDE

24.07.2015 11:40
115 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA MÜJDE
Gümüşhane Sağlık Sen İl Başkanı Yunus Yılmaz, tüm sağlık çalışanlarının merakla ve dört gözle beklediği lisans tamamlama uygulamasının başladığını müjdeledi.

Sağlık-Sen olarak yeni bir talebin kazanıma dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık-Sen’inen önemli taleplerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sözünü aldığımız Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak” dedi.

İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşadıklarını kaydeden Yılmaz, sağlık çalışanlarının lisans tamamlamayla ilgili ayrıntılara sendikanın internet sitesinden ulaşabileceklerini belirterek, “Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor. Elde ettiğimiz kazanımlar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, neden Sağlık-Sen’i tercih ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Laf üretip, çamur at, izi kalsın diyenlere inat çalışan ve taleplerini bir bir hayata geçiren Sağlık-Sen, bundan sonra da üyelerinden aldığı güçle yoluna devam edecek. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim