• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 13 °C

112'DEN ACİL VAKA YARIŞMASI

15.05.2014 19:21
112'DEN ACİL VAKA YARIŞMASI
Gümüşhane’de 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonları arasında acil vaka yarışması düzenlendi.

İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği yönetiminde trafik kazası geçirmiş araçta sıkışan yaralıya müdahale senaryosu ile gerçekleştirilen yarışmaya Merkez 1 Nolu ve 2 Nolu, Kelkit 1 Nolu, Şiran 2 Nolu, Kürtün 1 Nolu ve Torul 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarından ve Komuta Kontrol Merkezinden birer ekip katıldı.

Ekiplerden kazada sıkışan araçtan ket yeleği giydirilerek uygun şartlarda çıkarılması istenen yarışmada senaryo doğrultusunda yapılan değerlendirmede yaralıya müdahale eden istasyonlar içerisinde birinciliği Torul 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, ikinciliği Kelkit 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, üçüncülüğü ise Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu elde etti.

Yarışmanın ardından konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emrah Akyüz, Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kaliteli bir şekilde sunulabilmesi için Gümüşhane’de mevcut 12 adet 112 istasyonu ile hizmet verdiklerini söyledi.

Bu istasyonlardan 6’sının A tipi, 6’sının da hastanelerde entegre olarak B Tipi hizmet verdiğini kaydeden Akyüz, “Yarışma ile acil sağlık hizmetlerinin kapasitelerini görmek ve personellere bu bilinci yaşatmak için A tipi 112 İstasyonlarımızla bir vaka yarışması yaptık. Özellikle şehrin çevre yolu olmaması sebebiyle anayol üzerinde birçok kaza olduğundan yapılan bu tür yarışma ve tatbikatların personeller açısından da çok önemli.” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim