• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

Zirvede “Şehidim” Sesleri

07.02.2016 13:49
Zirvede “Şehidim” Sesleri
Zirvede “Şehidim” Sesleri

Torul Kaymakamlığı ve Gümüşhane Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü tarafından 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı’nda düzenlenen Kış Eğitim Kampı’nın son gününde kampa katılan sporcular, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit edilen teğmen Recep Erdoğan anısına ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle kayarak “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganı ile gösteri yaptılar.

“Onur Duyduk”

 Etkinliğe katılan Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, eğitim kampına yaklaşık 250 öğrencinin katıldığını belirterek, “Kursun son gününde Gümüşhane’mizin evladı olan Teğmen Recep Erdoğan kardeşimizin şehit olmasına binaen meşaleli bir geçiş yapıldı. Bizler de sporcularımızla beraber onun anısına meşalelerle konvoy oluşturduk. Şehidimize tabi ki çok üzüldük ama şehitlik mertebesi de ayrı bir onurdur. Arkadaşlarımız ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atarak ellerinde meşalelerle zirveden iniş gerçekleştirdiler. Bu onuru vurgulamak için arkadaşlar kendilerince güzel bir yöntem belirlemişler. Bizler de hepsini kutluyoruz ve şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

“Sporcu Yetiştirme Çabasındayız”

Kaymakam Kafkas, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un talimatıyla kurulan Gençlik Merkezinde yaşları 6 ile 15 arasında değişen çocukların eğitim gördüğünü ifade ederek, “ Çocuklarımızın burada kayak öğrenmesini sağlamaya çalıştık. Aldığım bilgilere göre çok yetenekli arkadaşlarımızın olduğunu öğrendim. Önümüzdeki süreçte gerek şehirlerarası gerek uluslararası turnuvalara da öğrenci sporcu yetiştirme çabası içerisindeyiz. Aynı zamanda Zigana’nın da tanıtımını en güzel şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte çocuklarımızı spor anlamında çok daha iyi yerlerde görürüz” diye konuştu.

“Tüm Unsurlarıyla Değerlendirilmeli”

Zigana Dağının doğal güzellikleriyle büyüleyici olduğunu vurgulayan Kafkas,  “Zigana Bölgemiz gerek Kayak Tesisleri açısından gerekse doğal güzellik açısından çok güzel bir bölge. Zigana Bölgemiz tüm unsurlarıyla değerlendirilmesi gereken bir yer. Gelişme potansiyeli oldukça yüksek olan bir bölgemiz. Bizler bu potansiyelin değerlendirilme çabası içerisinde olacağız. Burada görev yaptığımız süre zarfında ancak daha büyük desteklerin olması, buraya büyük yatırımların gelmesiyle bölgemizin önünü açabiliriz. Buradaki çabamız turist sayısını arttırmaya yöneliktir, artabilir de. Biz de bunun için çaba gösteriyoruz. Kısa süre içerisinde Zigana hak ettiği yeri bulur diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yatırım Yapmaya Müsait Durumda”

Zigana Bölgesinin turizm altyapı planının oluşturulduğu belirten Kafkas, “ Birçok alanımız yatırım yapmaya müsait durumda. Büyük otel zincirlerinin buraya otel yapabileceği güzel alanlarımız var onları da davet ediyoruz. Buyursunlar gelsinler biz yardımcı olalım, Zigana’mızı en güzel şekliyle değerlendirelim. Zigana hepimizin sadece Gümüşhane’nin Torul’un değil tüm Türkiye’nin bir değeri hep beraber sahip çıkalım” diye konuştu.

“Şükranlarımızı Sunuyorum”

Kafkas, kaymakamlık olarak Gençlik Merkezi’nin kurulmasında gerekenlerin yapıldığını dile getirerek, “Ben başta Sayın Valim olmak üzere İl Gençlik Spor Müdürümüz İsrafil Beye ve İlçede Gençlik Sporumuzun temsilcisi Veli Beye çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Çok ciddi gayret gösterdiler. Biz de kaymakamlık olarak elimizden gelen desteği vermeye çalıştık ama büyük işi de onlar yaptılar. Torullu olarak, Torul Kaymakamı olarak onlara şükranlarımızı sunuyoruz” diye belirtti.

Bir İlk Yaşandı

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan ise, ilk kez 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı zirvesinde “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganı atıldığını belirterek, “Kampımızın son gününde son gününde şehidimizin kanıyla renklendirdiği bayrağımızla birlikte şehidimizin teğmen Recep Erdoğan anısına bir iniş gerçekleştirdik. Yaklaşık 15 sporcumuz bu inişi gerçekleştirdi. Bu inişi gerçekleştirirken “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atarak inişlerini gerçekleştirdiler” dedi.

Müsabık Sporcu Oldular

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise Zigana Bölgesinin tarihi ve turistik olarak vazgeçilmez bir bölge olduğununum altını çizerek, “ 1991 yılından bu yana Zigana bize ilkleri yaşattı. 2100 rakımlı olmasıyla birlikte ayrıca güzelliğin adresi olmuştur.  İnsanlarımızı sporcularımızı mükemmel bir havada, ormanların arasında kayakla buluşturmak ayrıca bize mutluluk veriyor. Bu yıl toplam 100 çocuğumuzu kayakla buluşturmuş olduk. Gençlik Merkezimiz kurulmadan önce kayak sporunu etkili bir şekilde yapamıyorduk. Gençlik Merkezimizin kurulmasıyla birlikte Milli Kayakçımız ve kayak antrenörümüz Avşar hocamız 10 günlük bir sürede çocuklarımızı sporcularımızı, Çocuklarımız zirveden aşağıya kapı geçişleri yapıyorlar on günlük bir sürede, hocamız öğrencilerimizi müsabık sporcu seviyesine getirdi” diye konuştu.

Bu Güzel İmkanı Değerlendireceğiz

Aslan, Zigana Dağında açılan Gençlik Merkezi sayesinde Muzaffer Demirhan’ın yolundan gitmek isteyen sporcuları yetiştireceklerine inandığını sözlerine ekleyerek, “Başta Sayın Valimiz olmak üzere Sayın Kaymakamıma ve İlçe Müdürüme teşekkür ediyorum. Asıl teşekkür bir de velilerimiz hak ediyor. Sadece bu sömestr tatilinde bu yıl TEOG’a girmiş bir o kadar öğrenciyi de kayakla buluşturmuş olduk. Bizlere güzel bir imkan sunuldu bizde bu imkanı sonuna kadar değerlendirerek ulusal ve uluslararasında başarı sağlayacak sporcular yetiştirmek için çabalayacağız. Bu hususta başarılı olacağımıza da inancım tam” şeklinde konuştu.

Foto: İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haber: Mert Zımba-Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim