• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

ZİGANA BİR BAŞKA GÜZEL

08.10.2018 15:36
ZİGANA BİR BAŞKA GÜZEL
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zigana Dağı tesisler bölgesinde başlayan sokak sağlıklaştırması projesi, bölgeyi yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve insanların tarih boyunca limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı Zigana Dağı, tesisler bölgesindeki kötü görüntüsünden kurtuldu. Vali Okay Memiş’in talimatıyla başlayan sokak sağlıklaştırması projesinde sona gelindi ve bölge yepyeni bir görünüme kavuştu.

Kayak merkezi ile entegre bir şekilde çalışan bununla birlikte uzun yıllardır bölgede hizmet veren Zigana tesislerindeki restoranların dış cepheleri gelen misafirler tarafından sürekli eleştiri konusu oluyordu. Bölgede tek bir tip yapı olmadığı gibi hepsinin dış görünüşündeki farklılık özellikle kış aylarında bölgeye gelen kayak severler için çevre kirliliği olarak adlandırılıyordu.

Sokak Çalışması Başlattık

Gümüşhane Valisi Okay Memiş bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek , “Burada mevcut bir durum vardı. Bölge turizm bölgesi olduğu için burada çalışma yapmamız gerekiyordu. Burada ne yapabiliriz diye esnaf arkadaşlarla istişare ettik konunun uzmanları ile görüştük. Burada bir sokak sağlıklaştırması yapma kararı aldık. Bunu yaparken de 1 lira bile kamu kaynağı harcamadık. Proje desteği gibi farklı ödeneklerle bunu yaptık” ifadelerini kullandı.

Biz Yapamazdık

Uzun yıllardır bölgede işletmecilik yapan ve Osman Hoca olarak bilinen Osman Özgün, 60 yıldır burada bu işi yaptıklarını söyleyerek , “Daha önceleri burası çok da iç açıcı değildi. Özellikle dış mekanları çok ilgi çekmiyordu. Burada yapılan çevre düzenlemesi valimizin sayesinde oldu. Bizim bile aklımıza gelmedi bunu yapmak. Ama valimiz el attı bize öncülük etti. Durumu bu hale getirdi” dedi.

Gelenler Beğeniyorlar

Eski ile yeni arasında çok fark olduğunu söyleyen Özgün, “Gelenlerin hemen dikkatini çekiyor. Soruyorlar nasıl yaptınız nasıl ettiniz diye. Beğenenlerin sayısı daha çok. Niye bu kadar beklediniz bunu yapmak için şeklinde serzenişte bulunanlar da var. Mekanların dışını Valimiz yaptırdı, Allah nasip ederse içlerini de biz yaptıracağız” şeklinde konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim