• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 15 °C

ZAMMIN İPTALİ İÇİN İMZA TOPLADILAR

05.12.2018 11:42
ZAMMIN İPTALİ İÇİN İMZA TOPLADILAR
Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, dolmuş ücretlerine yapılan zammın iptal edilmesi için 2 bin 80 kişinin imza attığı 142 sayfalık dev imza klasörünü Belediye'ye teslim etti.

Zammın iptal edilmesi için imza listelerinin değerlendirmeye alınmasını isteyen öğrenciler, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gümüşhane'nin yetişkin nüfusunun yarısını oluşturan, şehrin gelişiminde ve tanıtımında büyük rol üstlenenler, Gümüşhane Üniversite'sinin öğrencileridir. Hükümetimiz tarafından başlatılan "Enflasyonla topyekün mücadele" kampanyası doğrultusunda kamusal ve özel teşebbüslerde halkın yararına tedbirler alınmaya çalışılırken, yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bahane edilerek İlimiz toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasının vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır. Eğitimimize odaklanmamız gerekirken biz öğrencilerin kira, gıda ve şimdi de ulaşımda fahiş fiyatlarla sömürülmesinin artık bir son bulmasını istiyoruz. Bu süreçte, toplu taşıma ücretlerine Kasım ayında yapılan zammın Aralık ayı Belediye meclis gündemine alınarak, ulaşım ücretleri ve uygulamaları konusunda yaşadığımız mağduriyetin ivedilikle çözüme ulaşması ve öğrenci arkadaşlarımız tarafından zam uygulamasının iptaline yönelik imza listelerinin değerlendirilmeye alınması hususunda gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.”

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesinde okuyan öğrenciler şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 25 oranındaki zammı protesto etmiş, Gümüşhane Anadolu Öğrenci Birliği, İlim Yayma Cemiyeti, Genç Memur-sen, Genç İHH ve Gümüşhane Üniversitesi A.D.E.M. Topluluğu ortak basın açıklaması yayımlamıştı.

Öte yandan Belediye Başkanlığının konuyla ilgili bir çalışma içerisinde olduğu, kısa mesafeli indi-bindi ücretlerinin 1 TL olarak revize edilmesinin gündemde olduğu öğrenildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim